A Könyvtár felújítását az indokolta, hogy növelni tudják a közösség számára elérhető szolgáltatásokat, illetve az, hogy egy könnyen megközelíthető, akadálymentesített, családias hangulatú könyvtárépület várja a környék olvasóközönségét.

Az átalakítás révén, az épület emeletén lévő nagyterem mérete bővül, kiegészülve teakonyhával, öltözővel, akadálymentes vizesblokkal.

A terem megközelítésének biztosítására a meglévő lépcső bontását követően új lépcső készül, és az épület bejárati zónájának átalakításával új lift és akadálymentes bejárat épül. Továbbá akadálymentes parkoló is helyet kap az udvaron. A belső átalakítás során a felnőtt könyvtár alapterülete bővül, az eddigi felesleges terek elbontása után új olvasószoba is épül.

Az épület teljes gépészeti, fűtési és elektromos rendszere, valamint a burkolatok is felújításra kerülnek. Az udvarban egy kihúzható ponyvával rendelkező pergolás tér is várja majd a látogatókat.

Az építészeti átalakítások mellett a könyvtár eszközparkja is bővülni fog; új bútorokat és a rendezvények megtartásához hordozható hangrendszert is kap az intézmény.

Fotó: frisshirek.hu