2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Tűz van Monorierdőnél, még a vasút is leállt

frisshirek.hu, 2023. március 17. - 16:33
Tűz van Monorierdőnél, még a vasút is leállt

Raklapok gyulladtak ki egy üzemben ezer négyzetméteren pénteken Monorierdőn, a tűz miatt szünetel a vasúti közlekedés Monor és Pilis között.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók

- mondta el Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. Hozzátette, hogy a tűz az üzem területén több épületre is átterjedt, jelenleg tíz vízsugárral, több oldalról oltják a lángokat. A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, valamint az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. A helyszínre tartanak még az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos tűzoltók is - fűzte hozzá a szóvivő.

A MÁV azt közölte, hogy a raklapüzemben, a vasúti pálya mellett keletkezett tűz oltása miatt 

Monorierdőnél a katasztrófavédelem lezárta a vasúti pályát,

ezért Monor és Pilis között átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, itt pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A tűz miatt késések várhatóak a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon, és járatok kimaradására, továbbá rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com