Felmerült a gyanú, hogy Budapest IV. és XV. kerületében (Újpest és Rákospalota között) egy 43 éves budapesti férfi egy autóalkatrész-kereskedés (azaz a munkahelye) és a lakóhelye közötti útszakaszon autójából kábítószert árul

- ezért nyomozáshoz látott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Műveleti Szolgálat Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kezdett nyomozásba. Így az üzletben kapott keresetét

munkába jövet-menet kiegészítette még egy kis illegális bevétellel.

A nyomozás adatai alapján drogbiznisze mint egy éve virágzott, míg március 6-án a KR NNI kábítószerbűnözés elleni nyomozói a KR egyenruhásaival közösen le nem csaptak rá.

Épp egy 37 éves budapesti nőnek adott át egy csomag fehér port és egy zöld növényi törmelékkel teli tasakot, amikor elfogták.
A vevőtől kapott pénzt még zsebre sem tudta tenni, mikor a rendőrök már bilincselték.

Ruházatában további pénzkötegeket találtak, illetve két mobiltelefont is. Ezeket lefoglalták, majd kábítószerkereső kutya segítségével átkutatták lakását is, illetve a hozzá tartozó alagsori tárolókat is. Utóbbi egyikében egy olyan lemezszekrény állt, ami tele volt növényi törmelékkel, nylontasakokkal, de a nyomozók találtak ott digitális mérleget és őrlőt is, valamint SIM kártyákat és adattároló kártyákat is.

Összesen közel egy kilogramm kábítószert foglaltak le tőle,

s vegyészszakértői vizsgálatra küldték meg. Az elsődleges szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyag egy része amfetamin, míg a másik kannabisz.

A rajtaütésnek köszönhetően mintegy ezer adag kábítószer piacra kerülését sikerült a KR NNI nyomozóinak megakadályozniuk.
Ennek a feketepiaci értéke közel 3 millió forint.

A 43 éves S. Ferencet jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit az illetékes bíróság időközben el is rendelt. A 37 éves nőt a nyomozók kábítószer birtoklásával gyanúsítják, ő szabadlábon védekezik.

A KR NNI vizsgálja, hogy a férfi kitől szerezhette be a kábítószert, és azt is, hogy pontosan kiknek értékesíthette tovább, így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog.

A kiemelt kép forrása: police.hu