Az eddigiekkel ellentétben ezúttal nem Gulácsi Péterrel kezdődik a válogatott keretének névsora, hiszen az RB Leipzig kapusa még nem épült fel őszi keresztszalag-sérüléséből. Emiatt Marco Rossi az eddig megszokott Dibusz Dénes mellett a Zalaegerszegi TE kapusának, Demjén Patriknak, valamint az angol West Ham Unitednél pallérozódó Hegyi Krisztián lehet ott a nemzeti csapat két mérkőzésén.
Őszi, és elmúlt három havi teljesítményével a két kapus mellett az újpesti támadó, Csoboth Kevin, valamint az NB I-es góllövőlistát 17 góllal vezető Varga Barnabás is kiérdemelte a meghívót, így ők is első alkalommal kaphatnak lehetőséget a bizonyításra.


„Ahogy a frankfurti sorsoláson és a novemberi mérkőzések környékén is említettem, számunkra nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb játékosunk egészséges legyen és rendszeresen játsszon a klubcsapatában”

– mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. Hozzátette, sajnos jelenleg nem állnak jól egészségügyi téren, ezért hívta be a négy újoncot, valamint visszatérőként Ferenczi János is ott lesz a válogatottban.

„A két mérkőzés kezdőcsapatában lesznek különbségek, de tudjuk, hogy nem igazán van lehetőségünk a kísérletezésre, hiszen az észtek elleni első mérkőzést arra szeretnénk felhasználni, hogy minél jobban felkészüljünk a bolgárok ellen.”


A magyar válogatott tagjai március 20-án találkoznak először Telkiben, majd 23-án 19.30 órától lépnek pályára a Puskás Arénában Észtország, míg 27-én 20.45 órától Bulgária ellen.


A magyar válogatott kerete


Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE), Hegyi Krisztián (West Ham United)


Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)


Középpályások: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Ferenczi János (DVSC), Kalmár Zsolt (DAC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (Panathinaikos), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)


Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Németh András (Hamburger SV), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Varga Barnabás (Paksi FC)


A magyar válogatott programja:


2022. március 23., 19.30: Magyarország–Észtország, felkészülési mérkőzés (Puskás Aréna)
2022. március 27., 20.45: Magyarország–Bulgária, Eb-selejtező, 1. forduló (Puskás Aréna)