2024.02.28., szerda - Elemér
Budapest: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Újra létrejött a Vujicic-Orbán találkozó

frisshirek.hu | 2023. március 13. - 11:11
Újra létrejött a Vujicic-Orbán találkozó

A hétvégén Nick Vujicic kezek és lábak nélkül született keresztény motivációs előadó negyedszer látogatott Magyarországra, és most sem hagyta ki, hogy találkozzon a miniszterelnökkel, de a közös imádságon részt vett Novák Katalin köztársasági elnök is.

Ahol van hit, ott mindig van remény

- kommentálta a hírt Orbán Viktor a Facebook-oldalán, hogy ismét személyesen találkozott Nick Vujicic-csal, a kezek és lábak nélkül született keresztény prédikátorral. Vujicic már negyedjére járt Magyarországon, de a magyar miniszterelnökkel is volt alkalma már eszmecserét folytatni.

Orbán Viktor azóta egy kis videót is közzétett a vasárnapi találkozóról, ahol kiderült, hogy a Református Egyházhoz tartozó, és nemrég átadott Ráday-házban került rá sor. A miniszterelnökön kívül pedig részt vett a közös dicsőítésen Novák Katalin köztársasági elnök is, az imádságot pedig Balog Zoltán, korábbi miniszter, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vezette.

A találkozóról a magyar államfő is megemlékezett közösségi oldalán, bejegyzésébe azt írta, hogy

kezek és lábak nélkül, hittel és szívvel élni - minden alkalommal tanulok Nick Vujicictól, amikor találkozom vele. Köszönöm, Nick, hogy segítesz nekünk értékelni az életünket!

Balog Zoltán pedig azt emelte ki beszámolójában, hogy Nick Vujicic evangéliumot hoz, és hogy hiszünk az imádság erejében. A frisshirek.hu-n beszámoltunk a keresztény motivációs előadó Papp László Sportarénában tartott teltházas előadásáról, amelynek egyik üzenete valóban a hit ereje volt, ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy bár kezek és lábak nélkül született, mégis tart egy pár sportcipőt szekrénye mélyén, mert hisz az Örökkévaló hatalmában.

A kiemelt kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala