Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom alapítója és országgyűlési képviselője azt írta a közösségi oldalán, hogy rendőrt hívtak az incidens miatt. 

Az aláírásgyűjtő pultunkat felrúgták, tagtársamat megütötték, szerencsére komolyabb baja nem esett

– emelte ki a politikus.

Hozzátette:

„ez történik, amikor a velejéig romlott politika gyűlöletet szít magyar és magyar, egri és egri között”. 
Nem ülünk fel a provokációnak, kettőzött erővel folytatjuk a zöld közlekedésről szóló népszavazási kezdeményezésünket, mert demokraták vagyunk. Vissza fogjuk adni a kontrollt az embereknek a saját jövőjük felett

– fogalmazott Fekete-Győr András.

A heol.hu arról számolt be, hogy pénteken, nemsokkal 12 óra után egy Diósgyőr-szurkoló szeretett volna aláírni a helyszínen, és azt kérte az önkéntesektől, hogy vegyék ki a táskájából az iratait. Miután a kérésének nem tettek eleget, a férfi agresszív lett és azt kiabálta, „g**i lilák!”

A férfi a pultot, majd az egyik önkéntest is megütötte, de még mielőtt kiérkeztek volna a rendőrök a Dobó térre, az agresszív támadó távozott onnan.

A frisshirek.hu-hoz eljuttatott információk szerint holnap 12:30 és 13:30 között Egerben, a Dobó téren ismét aláírásokat gyűjtenek a külső elkerülő út érdekében. A helyszínen jelen lesz Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, Jánosi Zoltán, a párt egri elnöke és Lőcsei Lajos, momentumos országgyűlési képviselő is.

Fotó: Facebook / Jánosi Zoltán