2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 20o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Bölcsőde épül Gencsapátiban

frisshirek.hu, 2023. március 07. - 15:05
Bölcsőde épül Gencsapátiban

Háromszáz milliós támogatásból épül új bölcsőde Gencsapátiban, EU-s forrásokból.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bölcsőde épül háromszázmillió forint uniós támogatással a Széchenyi Terv Plusz program keretében Gencsapátiban - tájékoztatta a Vas vármegyei község polgármestere az MTI-t.

Bodorkós Ferenc (független) közölte: a 390 négyzetméter alapterületű, alacsony energiaigényű, teljesen akadálymentesített, egyszintes épületben, két csoportszobában 24 kisgyermek kaphat bölcsődei ellátást.

A melegítőkonyhával, korszerű vizesblokkokkal kiegészülő bölcsődeépület udvarán játszótér is épül.

Az intézmény létrehozásával négy kisgyermeknevelő és egy dajka foglalkoztatásának lehetőségét is megteremti az önkormányzat.

Az építkezés várhatóan még tavasszal megkezdődik, a település központjában - a helyi általános iskola közvetlen szomszédságában - felépülő Gyöngyszem bölcsőde átadását 2024 szeptemberére tervezik Gencsapátiban - olvasható az MTI közleményében.

Fotó: gancsapáti.hu