Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes kedden módosító javaslatot tett közzé. A törvényjavaslat címe: „A panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról”.

Panasszal lehet élni az ellen,

  • ha valaki kétségbe vonja, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.
  • amennyiben valaki tagadja a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúrák bűneit.
  • ha valaki akadályozza a nemzeti jelképek tiszteletét és használatát.
  • aki kétségbe vonja a házasság és a család alkotmányjogilag elismert szerepét.

„Persze, nem kell kötelezően így élni” – Megosztja a politológusokat Varga Judit panasztörvénye

Egyelőre a blikk.hu által kérdezett politológusokat is megosztja, hogy milyen célt szolgálhat és hogyan fog a gyakorlatban megvalósulni a kormány legújabb törvénymódosító javaslata a gyermekvédelemmel kapcsolatban. Kiszelly Zoltán úgy véli, ezzel újabb tilalomfákat állítanak Orbánék a "genderpropagandával szemben", Czeglédi Zoltán szerint viszont teljesen másról van szó.

Czeglédi Zoltán véleménye szerint folytatják a korábbi transzellenes politikájukat, hogy kipécézve őket, egyfajta transzpropagandát feltételezve próbálnak meg szigorúbb szabályokat meghozni. A kormány részéről ezt trollkodásnak, provokációnak érzi.

Kiszely Zoltán úgy véli, hogy a homoszexualitás népszerűsítése ellen tilalomfákat tesznek ki, azt üzenve, hogy a biológiai alapokon nyugvó, hagyományos családmodell szent és sérthetetlen. (...) Ez nemcsak egy ajánlás, hanem ennek lesz egy következménye, ha valaki szembe megy az Alaptörvénnyel. Persze nem kell kötelezően így élni, nem egy öncenzúráról beszélünk, de szerintem az egyik cél az, hogy például az influenszerek ne kattintásvadászkodjanak az interneten azzal, hogy nevetségessé teszik vagy kifigurázzák ezeket az értékeket.

Varga Judit péntek éjszakai Facebook-bejegyzéséből már mindezt sejthető volt, hiszen ezt üzente:

"Biztosan zavaró lehet, hogy Európa közepén egy keresztény-konzervatív kormány 13 éve képviseli kizárólag a MAGYAR érdekeket, sőt, béketárgyalásokat és tűzszünetet követel az emberi életek megóvása és az egész világot megrendítő infláció letörése érdekében.
Nagyon reméljük hogy ugyanezen álláspontja miatt Ausztriát vagy a Vatikánt nem próbálják meg leminősíteni a tisztelt NGO-k."