Európa a biztonságunk
szlogennel nevet változtatott a Jobbik, amelynek a neve immáron Jobbik Konzervatívok.

A politikai formáció a kommunista áldozatainak emléknapjára időzített kongresszusán a magyar zászlók Európai Unió-s lobogókkal egészültek ki. A döntésüket a Facebook-oldalukon azzal emelték ki, hogy a normális politikát szándékozzák képviselni hazánk "egyetlen nemzeti konzervatív" pártjaként.

Az eseményen osztogatott 56-ot idéző lyukas zászló kitűző mellett a kivetítőn Széchenyi István, Antall József, a francia Robert Schuman és a német Konrad Adenauer képét lehetett látni.

Utóbbi kettő kereszténydemokrata politikus volt az, akiket (az olasz Alcide de Gasperivel közösen) az Európai Unió atyjának is neveznek. Gyöngyösi Márton évadnyitó beszédében a jelenlegi helyzetet úgy értekelte, hogy Orbán Viktor elárulta szövetségeseit, és ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. De elárulta 1956 örökségét is, ezért a Jobbik elnöke arra buzdította a párt szimpatizánsait, hogy vegyék fel azt a lyukas zászlót, amelyet Pongrátz Gergely, Corvin-közi hőstől kaptak, és amelyet soha nem árulhatnának el azzal, hogy egy elnyomó orosz hatalom mellé állnak.

A pártelnök elmondta azt is, hogy nemrégiben Zelenszkij ukrán elnököt is megajándékozott egy lyukas magyar zászlóval.

A név és arculati újítással egyidőben a vállalt értékrendjét is pontosította a párt, amelyről Gyöngyösi Márton azt mondta, hogy az emberi méltóságot állítják a középpontba és a magyar polgári lét becsületét akarják visszaállítani, együttműködésre bátorítva mindenkit, aki nyitott a versengő demokrácia eszméje és az európaiság mellett.

A Jobbik-Konzervatívok olyan Magyarországot ígér a magyar embereknek, amely nem tér vissza az önkényuralom útjára, ahol a politikai szélsőségek szekértáboros harca helyett nyugalom és kiszámíthatóság segíti a fejlődést, ahol békés építkezés zajlik, ahol a munka alapozza meg a sikert, ahol a tanítás és a tanulás megbecsülés tárgya, ahol az emberek nem félnek elmondani a véleményüket

- hangzott el a beszédben, és fogalmazta meg a párt a Facebook-oldalon közzétett nyilatkozatukban is. A jövő politikai stratégiáját tekintve az ellenzéki pártoknak szóló kisebb, neveket meg nem említő üzengetés mellett Gyöngyösi Márton megismételte az önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt, amiről már a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, hogy Jászberény példájából tanulva a helyi civil szervezeteket helyeznék előtérbe, viszont az európai parlamenti választáson való sikeres szereplésért ismét tagtoborzásba kezdenek.

A kiemelt kép forrása: a Jobbik Facebook-oldala