2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Új névvel, új arculattal folytatja tovább a Jobbik

frisshirek.hu, 2023. február 26. - 14:45
Új névvel, új arculattal folytatja tovább a Jobbik

A Jobbik február 25-ére, a kommunizmus áldozatainak emléknapjára időzítette kongresszusát, ahol Gyöngyösi Márton, a párt elnöke évértékelő helyett évadnyitót tartott. A tanácskozáson eldőlt, hogy új névvel és új arculattal folytatja tovább a párt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Európa a biztonságunk
szlogennel nevet változtatott a Jobbik, amelynek a neve immáron Jobbik Konzervatívok.

A politikai formáció a kommunista áldozatainak emléknapjára időzített kongresszusán a magyar zászlók Európai Unió-s lobogókkal egészültek ki. A döntésüket a Facebook-oldalukon azzal emelték ki, hogy a normális politikát szándékozzák képviselni hazánk "egyetlen nemzeti konzervatív" pártjaként.

Az eseményen osztogatott 56-ot idéző lyukas zászló kitűző mellett a kivetítőn Széchenyi István, Antall József, a francia Robert Schuman és a német Konrad Adenauer képét lehetett látni.

Utóbbi kettő kereszténydemokrata politikus volt az, akiket (az olasz Alcide de Gasperivel közösen) az Európai Unió atyjának is neveznek. Gyöngyösi Márton évadnyitó beszédében a jelenlegi helyzetet úgy értekelte, hogy Orbán Viktor elárulta szövetségeseit, és ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. De elárulta 1956 örökségét is, ezért a Jobbik elnöke arra buzdította a párt szimpatizánsait, hogy vegyék fel azt a lyukas zászlót, amelyet Pongrátz Gergely, Corvin-közi hőstől kaptak, és amelyet soha nem árulhatnának el azzal, hogy egy elnyomó orosz hatalom mellé állnak.

A pártelnök elmondta azt is, hogy nemrégiben Zelenszkij ukrán elnököt is megajándékozott egy lyukas magyar zászlóval.

A név és arculati újítással egyidőben a vállalt értékrendjét is pontosította a párt, amelyről Gyöngyösi Márton azt mondta, hogy az emberi méltóságot állítják a középpontba és a magyar polgári lét becsületét akarják visszaállítani, együttműködésre bátorítva mindenkit, aki nyitott a versengő demokrácia eszméje és az európaiság mellett.

A Jobbik-Konzervatívok olyan Magyarországot ígér a magyar embereknek, amely nem tér vissza az önkényuralom útjára, ahol a politikai szélsőségek szekértáboros harca helyett nyugalom és kiszámíthatóság segíti a fejlődést, ahol békés építkezés zajlik, ahol a munka alapozza meg a sikert, ahol a tanítás és a tanulás megbecsülés tárgya, ahol az emberek nem félnek elmondani a véleményüket

- hangzott el a beszédben, és fogalmazta meg a párt a Facebook-oldalon közzétett nyilatkozatukban is. A jövő politikai stratégiáját tekintve az ellenzéki pártoknak szóló kisebb, neveket meg nem említő üzengetés mellett Gyöngyösi Márton megismételte az önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt, amiről már a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, hogy Jászberény példájából tanulva a helyi civil szervezeteket helyeznék előtérbe, viszont az európai parlamenti választáson való sikeres szereplésért ismét tagtoborzásba kezdenek.

A kiemelt kép forrása: a Jobbik Facebook-oldala