Ma egy markáns hidegfront érkezik, ami sokfelé hoz esőt, záporokat. Kezdetben a legmagasabb hegycsúcsainkon átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat, míg délen zivatar sem kizárt. Délutánra az ország északi felén felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, és ezeken a tájakon már csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Délen viszont csapadékosabb marad az idő, így itt jelentősebb mennyiségű eső hullhat le. A nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, az északi tájakon viharossá is fokozódhat. Hajnalban 4-10, napközben 6-12 Celsius-fok várható – olvasható az idokep.hu oldalán.

Mint írták, vasárnap délen, délkeleten csapadékos marad az idő, de az esőt már több helyen havas eső, havazás váltja fel. Északon, északnyugaton a változóan felhős-napos idő mellett helyenként hózáporok előfordulhatnak. Az északias szél többfelé élénk, nyugaton erős lehet. Hajnalban -5, +2, napközben 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

A frontérzékenyeknél gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, fejfájás, melyet a szeles idő csak tovább fokozhat. A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel élők körében vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét jelentkezhet. A szélre érzékenyeknél alvászavarok, nyugtalanság, ingerlékenység előfordulhat. A párás, csapadékos időben nehézlégzés is kialakulhat.

Illusztrációs fotó: idokep.hu