Mint arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, 2023. január 1-től hivatalosan ,,szünetel" a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Szentesen. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a hódmezővásárhelyi, a szegedi és a kecskeméti kórházat jelölte ki eredetileg ellátásra, azonban az orosházi kórház is megkapta az engedélyt. Ugyanis például a megyehatáron élőknek, - Nagymágocs, Árpádhalom, Fábiánsebestyén, - sokkal közelebb van Orosháza, mint Hódmezővásárhely.

Duray Gergő, a Dr. László Elek Kórház intézményvezetője közölte:

,,Emellett az Orosháza-Szentes között felújított összekötő út nagyban javítja a két település között élők gyors és biztonságos közlekedését, kórházunk gyors elérhetőségét. Ezért kérvényeztük az NNK-nál, hogy jelöljék ki az orosházi kórházat is a nőgyógyászati és a szülészeti ellátásra, ezen kérésünknek pedig helyt adtak."

Hozzátette, ha a Szentes város és vonzáskörzetében élő nők Orosházán szeretnék világra hozni gyermeküket, vagy nőgyógyászati szakellátást igénylő panaszukkal Orosházára jönnének gyógyulni, úgy a kórház személyi- és tárgyi feltételei, valamint ágyszám kapacitása ezt lehetővé teszi.

Amennyiben az orosházi kórház ellátási területén kívül lakó nő úgy dönt, hogy gyermekét az orosházi kórházban szeretné világra hozni és a szülés előtti terhesgondozást is itt szeretné végeztetni, úgy befogadó nyilatkozatot kell kitöltenie, melyet az intézményvezető főorvos ellenjegyez. Ezt a nyilatkozatot a kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztályán lehet igényelni, illetve letölthető a kórház weboldaláról.

Fotó: Püspöki Zsolt / Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet