A miniszter véleménye szerint az építőipar számára az év végétől lesz egy „fél-háromnegyed év, amely nehéz lesz”, de szerinte 2024 nyarától meg fognak indulni az európai uniós források, és az önkormányzatok is elkezdenek építkezni a választási kampány miatt.

Lázárt a fegyvergyárakról is kérdezték, ennek kapcsán ezt mondta a miniszter:

"Beszéljünk világosan, Magyarországon is fegyvergyárak fognak épülni. Fegyvergyártás lesz, repülőgép-, harcirepülőgép-gyártás lesz. A lengyelek 10 milliárdért vesznek fegyvereket, tehát egy építőiparos gondolkodhat úgy, hogy ipari csarnokot fogok építeni, csak most fegyvergyáraknak."

A miniszter hozzátette, hogy a magyar történelemről szóló könyvekben majd arról szeretne olvasni, hogy

Magyarország Orbán Viktor és a Fidesz kormányzásának eredményeképpen visszanyerte a regionális vezető szerepét a harmincas évekre.

A Direkt36 az év elején a magyar haderőfejlesztés folyamatait tekintette át, például azt, hogy az elmúlt időszakban több ezermilliárd forint értékű fegyverbeszerzésekről döntöttek az Orbán-kormányok.

A „középhatalmiság” egyébként a magyar kormány egyik kedvenc aktuális szlogenje, ami azonban köszönőviszonyban sincs Magyarország valódi gazdasági kilátásaival, diplomáciai helyzetével és lehetőségeivel. Orbán Viktor víziója például „jól egyesíti a teljesen mainstream gondolatokat a tudományos-fantasztikus elemekkel és a stratégiai semmitmondással” - tette hozzá a telex.hu.