2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Az Integritás Hatóság köszöni, de Horváth András nem fér bele az elképzeléseikbe

frisshirek.hu, 2023. február 16. - 20:47
Az Integritás Hatóság köszöni, de Horváth András nem fér bele az elképzeléseikbe

„Pályáztam az Integritás Hatóság »Vizsgáló« álláshelyére: ma azt közölték velem: nem férek bele az elképzeléseikbe” – írta az egykori közismert NAV-os Horváth András Facebook-on. "Az, hogy az egyik legelkötelezettebb, legprecízebb és legtisztességesebb korrupcióellenes szakemberre nem tart igényt a Korrupcióellenes Sóhivatal, persze csak egy újabb , kisebb bizonyíték. Arra, hogy a Sóhivatal egyrészt nem független, másrészt nem alkalmas az EU Ügyészséghez csatlakozás helyettesítésére" - jegyezte meg Hadházy Ákos.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Horváth András, aki nevéhez fűződik a zöld dossziés ügy, valamint állította, hogy a NAV adócsalási ügye miatt az állam nagyjából ezer milliárd forinttól esik el. Horváthnak el kellett hangyia ezután a NAV-ot, valamint egy nyomozás is indult ellene, de a végén kimondták, hogy ártatlan.

Hadházy az üggyel kapcsolatban megjegyezte, hogy 

„ő elutasításának csak politikai oka lehetett és »csak« egy újabb bizonyíték arra, hogy a kirakat hatóság nem független a kormánytól.”

Ő az az ember, aki szerint Horváth András ("zöld dossziés" ex-NAV-os hős) nem alkalmas az új "korrupció ellenes" hatóság vizsgálói pozíciójára. Mert szerinte "nem illik a hatóság elképzeléseibe". A hatóság személyzetise január óta dolgozik ebben a pozícióban, előtte egy pékáruban utazó cégnél, azt megelőzően egy biztosítónál, azelőtt pedig egy nemzetközi cég orosz részlegénél volt HR-es - járt utána Hadházy, ki is a hatóság "szakembere".