Az új munkarend bevezetését több hónapos előkészítő munka előzte meg, amelynek során a dolgozóikat is megkérdezték a tervezett változásokról – többek között a műszakok rendjét is a szavazatok alapján határozták meg. A felmérés során a válaszadók közel 88 százaléka támogatta a négynapos munkahét bevezetését.

Az irodai területen hetente 36 órát dolgoznak a munkatársak, a termelési és rakodási területen heti 40 órás munkarend van. A négynapos munkahét bevezetésével a legtöbb cégnél a 4 nappal csökken vagy stagnál a fizetés, a CE Glass-nál azonban a heti 4 nap bevezetésével egyidőben bérfejlesztés is történt.

A cég tájékoztatása szerint az átállás az irodai, műszaki, gyártási és szállítási területen is zökkenőmentesen végbement. Többen is a felszabadult péntekekre szervezik ügyeik intézését, utazásukat, családi programjaikat, vagy csak egyszerűen pihenésre használják a hosszú hétvégéket.

Fülöp-Szabó Réka, a CE Glass HR menedzsere elmondta:

,,Egy olyan intézkedésről beszélünk, ami a dolgozókért van, az ő jólétüket növeli, egy olyan kedvezmény, amiben azt szeretnénk, hogy mindenki jól érezze magát és hasznosan tudja tölteni a felszabadult időt. A bevezetést megelőző felmérés során nagyon magas – több mint 88 százalék fölötti – támogatottságról biztosítottak bennünket a munkatársaink. Ahogy azonban telnek a bevezetés óta a hetek, úgy érezzük, hogy aki esetleg egy kicsit szkeptikusabb volt, az is egyre pozitívabban áll az új munkarendhez."

Kísérletük a négynapos munkahéttel 2023 december végéig tart, így az építőipar sajátosságait is figyelembe véve egy teljes éves működést tudnak szimulálni.

Mint arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, a vállalat a MagyarBrands 2022-es pályázatán is sikeresen szerepelt.

Fotó: CE Glass