Szerda hajnalban Hevesen a város hivatásos tűzoltói egy kútba esett kutyát vödörrel és kötelekkel hoztak fel a felszínre, majd sértetlenül átadták az állatot a gazdájának – számolt be róla a Heves Vármegyei katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy melléképület délelőtt Jászszentandráson, a Munkácsy úton tegnap. Az épületben gépek, faanyag és fűrészpor kapott lángra. A hevesi, jászberényi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók több oldalról, négy vízsugárral oltották el a tüzet. A főépület lakható maradt, de a tűz által érintett melléképület összeomlásától kellett tartani, ezért a tűzoltók körbekordonozták azt. Az eset során egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Szintén szerda délelőtt az egri hivatásos tűzoltók Tarnaszentmárián a mentőknek egy ingatlanba segítettek bejutni.

Tegnap este a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyös Gólya utcájába vonultak, ahol egy szilárd tüzelésű kazánhoz csatlakoztatott kéményben keletkezett tűz. Az egység az éghető anyagot a kazánból eltávolította, a kéményben az izzást megszüntette, majd értesítette a kéményseprőket. A tűz a füstelvezetőből nem terjedt tovább a tetőszerkezetre.

Fotó: Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság