A Heves Vármegyei Főügyészség beszámolója szerint a férfi még a kétezres évek elején létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, akit az együttélésük alatt rendszeresen bántalmazott és megalázott még azután is, hogy megszületett közös kislányuk.

A vádlott nem engedte, hogy élettársa a tanult szakmájában dolgozzon, ehelyett 2014-től kezdődően éveken át arra kényszerítette őt, hogy a lakásukban férfiakat fogadjon és számukra ott szexuális szolgáltatásokat nyújtson.

A friss hírek szerint ennek elősegítése érdekében a férfi különböző internetes felületeken hirdetéseket adott fel, majd a jelentkezőket eligazította, élettársát felügyelte a szomszéd szobából, majd aktusok után minden esetben elszámoltatta.

Mindezeknek tanúja volt a kisiskolás gyermek is, akinél a történtek tartós pszichés károsodáshoz vezettek.

Ezt csak súlyosbította az, hogy az apa – aki a lakásban engedély nélkül lőfegyvert tartott – a gyermeket szóban gyakran megalázta, sőt nemegyszer testileg is bántalmazta.

Mint kiderült, az elkeseredett anya gyermekével többször próbált megszökni az élettársától, akivel szemben távoltartási eljárást is kezdeményezett a bíróságon, de a férfi részéről a folyamatos zaklatás csak nehezen maradt abba. A kiskorú gyermeket az illetékes gyámhatóság időközben nevelésbe vette.

A főügyészség az apát rendszeres előnyszerzés céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal, fenyegetéssel és a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem bűntettével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, kapcsolati erőszak bűntettével, zaklatás vétségével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja.

A vádhatóság a vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a jelenleg tagadásban lévő terhelt a bűnösségét az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri, úgy a bíróság vele szemben tizenegy és fél év fegyházbüntetést, tíz év közügyektől eltiltást, továbbá a gyermekekkel való minden foglalkozástól történő végleges hatályú eltiltás büntetést szabjon ki. Mindezeken túl szüntesse meg a férfi szülői felügyeleti jogát, és kötelezze őt az eljárásban felmerült közel nyolcszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Fotó: illusztráció/pixabay.com