2023-ban jubileumi, 15. évfordulót ünnepelve élőben tér vissza a gasztrokulturális rendezvény, méghozzá a Kanizsa Arénába a legízesebb fánkok csapatversenyével, télbúcsúztató farsangi maszkázással, népek zenéjével és táncával, karneváli vidámsággal, gyermekek alkotói kiállításával és a fánkok lehetséges összes variációjával február 17-18.-án.

A farsang napjainkban is legismertebb és legkedveltebb étele a farsangi fánk. Általában könnyű tojásos tésztából készül, de sok más variációja is lehet mint például a burgonyás vagy a csöröge. Készíthetjük töltve vagy töltetlenül is, sósan vagy édesen, általánosan jellemzője, hogy bő zsírban vagy olajban sül.

Régen a farsangi időszak a párkeresés időszaka is volt. A lányok fánkot adtak annak a fiúnak, akit kiszemeltek maguknak, a fiúk pedig fánkocskának becézték kedvesüket. Ha egy pár együtt tört ketté egy fánkot, szinte biztosan közel volt az esküvőjük, ugyanis a fánk oldalán körbefutó szalag a karikagyűrű jelképének számított.

Fotók: Balogh László Facebook-oldala