Többek között Kisbucsán, Teskándon, Hottón, Zalabesenyőn, a zalaegerszegi Páterdombon, a Baross Gábor utcában, a Kinizsi Pál utcában is áramkimaradást, internet és TV szünetet okozott a szél-tudta meg a Frisshirek. A temetőket a hétvégén balesetveszély miatt lezárták.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint,vasárnap is több helyre riasztották a tűzoltókat. Gelsén szerszámtárolóra dőlt egy kazánház tűzfala, és beszakította a tetőszerkezetét a Jókai Mór utcában.Murakeresztúron a művelődési ház tetejét rongálta meg a szél, illetve a helyi iskola udvarát veszélyeztették a letört faágak.

Zalaegerszegen lakóházat veszélyeztetett egy megdőlt, huszonöt méter magas fa Zalaegerszegen, a Feketerigó utcában. A fát egy másik, tíz méter magas fa tartotta. A város hivatásos tűzoltói magasból mentőről, motoros láncfűrész segítségével vágták le a veszélyessé vált fákat. De gond volt az Alsóerdei úton is, ahol veszélyesen megdőlt egy faágat kellett eltávolítani.A Tomori Pál utcában egy tizenöt méter magas fa dőlt rá a kerítésre, a forgalmat is akadályozta.

Keszthelyen faágak akadályozták egy villanyvezeték helyreállítását a Tomaji soron. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel ledarabolták az ágakat, így az áramszolgáltató szakemberei megkezdték a vonal helyreállítását. Az egység az úttestet is letisztította. A műszaki mentés idejére a jelzett helyen a forgalom szünetelt.

Letenyén megrongálta a szombati vihar egy terasz tetőszerkezetét, illetve a hozzá tartozó családi ház kéményét, a Kárpáti utcában. A város hivatásos tűzoltói a terasz tetejének veszélyessé vált elemeit eltávolították, a megdőlt kéményt pedig visszabontották.

Veleméren épületet és villanyvezetéket veszélyeztetett egy megdőlt fa a Fő úton. A lenti hivatásos és az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók magasból mentő alkalmazásával, motoros láncfűrésszel ledarabolták a veszélyes fát.

Hévízen veszélyesen megdőlt egy fa a Zrínyi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók körbekordonozták azt a járdaszakaszt, amit a megdőlt fa érintett.

Fotó: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem