2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 6o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Tombol a szél Zalában, sorra dőlnek ki a fák, szakadnak le a párkányok

Kovács Tamara, 2023. február 04. - 11:15
Tombol a szél Zalában, sorra dőlnek ki a fák, szakadnak le a párkányok

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint ma már többször volt szükség a tűzoltók segítségére Zalában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Már kora reggel dolgoztak a tűzoltók és nincs még vége a napnak!

07:40 | Zalaegerszeg: Megbontotta a szél egy épület párkánylemezeit Zalaegerszegen, a Nemzetőr utcában. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a veszélyessé vált darabokat. 

07:46 | Szőkedencs: Úttestre esett egy fűzfa letört ága és forgalmi akadályt képezett Szőkedencs külterületén. A helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a darabot. 

07:47 | Keszthely: Iroda konténerre dőlt egy 25 méter magas fa Keszthelyen, a Mikus Gyula sétányon. A fa dőlés közben egy villanyvezetéket is megrongált. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a következő napokban hamisítatlanul télies időjárásra kell számítani Zala vármegyében. Eső, havazás, majd fokozatosan erősödő szél (gyakran 70 kilométer/órás sebességű) jellemzi időjárásunkat, és várhatóan megérkeznek a komolyabb mínuszok is, akár már a hétvégén.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a biztonság érdekében fogadjon meg néhány hasznos tanácsot:

  • Ha otthonunk vagy ingatlanunk területén olyan elszáradt vagy veszélyesen megdőlt fa található, amely a személy és a vagyonbiztonságot veszélyezteti, gondoskodjunk annak eltávolításról!
  • A ház környékén gyűjtsük össze és vigyük épületbe azokat a tárgyakat, amelyeket a szél felkaphat!
  • Viharos, szeles időjárás esetén tanácsoljuk továbbá, hogy járművekkel lehetőség szerint ne parkoljunk fák közelében!

Amennyiben bármilyen problémát észlelnek, azonnal hívni kell a 112-es segélyhívó számot, és kérni kell a tűzoltók segítségét!

– kéri a katasztrófavédelem.

Illusztrációs fotó: katasztrófavédelem