Már kora reggel dolgoztak a tűzoltók és nincs még vége a napnak!

07:40 | Zalaegerszeg: Megbontotta a szél egy épület párkánylemezeit Zalaegerszegen, a Nemzetőr utcában. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a veszélyessé vált darabokat. 

07:46 | Szőkedencs: Úttestre esett egy fűzfa letört ága és forgalmi akadályt képezett Szőkedencs külterületén. A helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a darabot. 

07:47 | Keszthely: Iroda konténerre dőlt egy 25 méter magas fa Keszthelyen, a Mikus Gyula sétányon. A fa dőlés közben egy villanyvezetéket is megrongált. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a következő napokban hamisítatlanul télies időjárásra kell számítani Zala vármegyében. Eső, havazás, majd fokozatosan erősödő szél (gyakran 70 kilométer/órás sebességű) jellemzi időjárásunkat, és várhatóan megérkeznek a komolyabb mínuszok is, akár már a hétvégén.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a biztonság érdekében fogadjon meg néhány hasznos tanácsot:

  • Ha otthonunk vagy ingatlanunk területén olyan elszáradt vagy veszélyesen megdőlt fa található, amely a személy és a vagyonbiztonságot veszélyezteti, gondoskodjunk annak eltávolításról!
  • A ház környékén gyűjtsük össze és vigyük épületbe azokat a tárgyakat, amelyeket a szél felkaphat!
  • Viharos, szeles időjárás esetén tanácsoljuk továbbá, hogy járművekkel lehetőség szerint ne parkoljunk fák közelében!
Amennyiben bármilyen problémát észlelnek, azonnal hívni kell a 112-es segélyhívó számot, és kérni kell a tűzoltók segítségét!

– kéri a katasztrófavédelem.

Illusztrációs fotó: katasztrófavédelem