Ahogy a frisshirek.hu-n arról beszámoltunk, a jászberényi időközi kampány véghajrájában nagy felzúdulást keltett Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének furcsa megnyilatkozása.

A korábbi miniszterelnök-jelölt Facebook-oldalán kezdett pénzgyűjtésbe a Közösen Jászberényért Egyesület javára,
anélkül, hogy azt a helyiek kérték volna.

Ennek hatására aztán, ahogy a csövön kifér, a kormányzati propaganda lépten-nyomon dollárgörgetegek érkezésével vádolta Budai Lórántot, aki egy idő után fanyar humorral volt kénytelen reagálni a képtelen vádakra. Azt még a 24.hu Háromharmad podcast-jének, a jászberényiek sorsa iránt kissé közömbösen nyilatkozó újságírók is elismerték, hogy érdemes megnézni, miként reagált a kormányhoz közeli médiumok megmondóinak kérdéseire:

Jól kommunikál. Nemcsak a saját nyilvánosságát használja ki jól, hanem amikor a Fidesz propaganda odamegy, és össze akarja dollárbaloldalozni, akkor arra úgy reagál, ahogy arra egy ellenzéki politikusnak kell. Nem veszi komolyan

- mesélte Nagy Gergely Miklós, a 24.hu újságírója, aki a portálon több cikket is közölt a jászberényi politika témájában. Kollégája, Bita Dániel fel is idézi, hogyan kezdődik ez a videó. Mikor Bohár Dániel a Megafon Központtól odalépett Budai Lóránthoz, bemutatkozva, hogy "mi még nem találkoztunk", az azóta újra megválasztott polgármester annyit vetett vissza:

Hála Istennek.

A humor a fölényes győzelem után sem hagyta el a városvezetőt. Facebook-oldalán "szarkasztikus kedvű" bejegyzésében egy amerikai dollárról készült fotóhoz a következő kommentet fűzte:

Ezt a két dolláros bankjegyet - amely talán még az Egyesült Államokban is ritkaság - ma hozta a posta. ???? A hátoldalán a Függetlenségi Nyilatkozat aláírása szerepel. Talán ez sem véletlen...

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala