2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: 0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Mégiscsak érkezett amerikai dollár a jászberényi városházára

frisshirek.hu, 2023. február 03. - 18:16
Mégiscsak érkezett amerikai dollár a jászberényi városházára

Miután a jászberényi időközi választási kampány utolsó két hetében a kormányközeli médiumok és véleményformálók részéről mást sem lehetett hallani, minthogy a Budai Lóránt vezette csapat amerikai dollárokból finanszírozza tevékenységét, a fölénnyel újraválasztott polgármester beszédes küldeményt kapott a városházára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy a frisshirek.hu-n arról beszámoltunk, a jászberényi időközi kampány véghajrájában nagy felzúdulást keltett Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének furcsa megnyilatkozása.

A korábbi miniszterelnök-jelölt Facebook-oldalán kezdett pénzgyűjtésbe a Közösen Jászberényért Egyesület javára,

anélkül, hogy azt a helyiek kérték volna.

Ennek hatására aztán, ahogy a csövön kifér, a kormányzati propaganda lépten-nyomon dollárgörgetegek érkezésével vádolta Budai Lórántot, aki egy idő után fanyar humorral volt kénytelen reagálni a képtelen vádakra. Azt még a 24.hu Háromharmad podcast-jének, a jászberényiek sorsa iránt kissé közömbösen nyilatkozó újságírók is elismerték, hogy érdemes megnézni, miként reagált a kormányhoz közeli médiumok megmondóinak kérdéseire:

Jól kommunikál. Nemcsak a saját nyilvánosságát használja ki jól, hanem amikor a Fidesz propaganda odamegy, és össze akarja dollárbaloldalozni, akkor arra úgy reagál, ahogy arra egy ellenzéki politikusnak kell. Nem veszi komolyan

- mesélte Nagy Gergely Miklós, a 24.hu újságírója, aki a portálon több cikket is közölt a jászberényi politika témájában. Kollégája, Bita Dániel fel is idézi, hogyan kezdődik ez a videó. Mikor Bohár Dániel a Megafon Központtól odalépett Budai Lóránthoz, bemutatkozva, hogy "mi még nem találkoztunk", az azóta újra megválasztott polgármester annyit vetett vissza:

Hála Istennek.

A humor a fölényes győzelem után sem hagyta el a városvezetőt. Facebook-oldalán "szarkasztikus kedvű" bejegyzésében egy amerikai dollárról készült fotóhoz a következő kommentet fűzte:

Ezt a két dolláros bankjegyet - amely talán még az Egyesült Államokban is ritkaság - ma hozta a posta. ???? A hátoldalán a Függetlenségi Nyilatkozat aláírása szerepel. Talán ez sem véletlen...

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala