2024.02.27., kedd - Ákos, Bátor
Budapest: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Az akkumulátorgyár megépítése ellen tiltakozó séta indult Mikepércsről Debrecen főterére

frisshirek.hu | 2023. január 28. - 09:30
Az akkumulátorgyár megépítése ellen tiltakozó séta indult Mikepércsről Debrecen főterére

Civilek szervezésében tiltakozó séta indult szombaton 9 órakor Mikepércsről az ország legnagyobb akkumulátorgyárának építése miatt. A szervezők ezzel szeretnének jelezni a hatóságok és a döntéshozók felé, hogy itt nem egy gyár felépítéséről, hanem Debrecen és a környező települések lakóinak egészségéről, jövőjéről, életéről, földjeiről, vizeiről, élhető környezetéről hoznak döntést február 13-án - hirdetik megmozdulásukat a közösségi oldalon.

A demonstráció Mikerpércs főteréről indult szombaton reggel 9 órakor és a tervek szerint dél és fél egy körül érkeznek meg Debrecen központjába, a Kossuth térre. A két települést összekötő sétával szeretnék jelezni:

 problémák közösek, nemcsak helyben, hanem országosan is, és megoldást találni rájuk csak közösen, egymással összefogva lehet.

Várnak minenkit, aki úgy gondolja, idejében tájékoztatni kellett volna a lakosokat arról, milyen létesítményt terveznek lerakni a szomszédságukban. Az értékes földeken nem gyáróriásoknak kellene helyet biztosítani, ami elszennyezi, elparazolja az amúgy is szűkös vízkészletet.

Megjegyzik, hogy a gyárnak a híre fenekestül felforgatta és kilátástalanná tette az itt lakók terveit, álmait, elképzeléseit a jövődről, amit itt akartak megvalósítani.

A szervezők azt kérik, akiknek megerőltető a gyaloglás, azokat csak Debrecen főterére várják, ahol tiltakozó beszédek is elhangzanak majd. A rendezvény 14 óráig tart.

fotó: pixabay