Az újévi fogyókúrával kapcsolatos fogadalmak nem csökkentik januárban a cukrászdák forgalmát. Jagyutt Péter balassagyarmati mestercukrász, a Nógrád Megyei Kézműves Kamara volt elnöke a frisshirek.hu-nak elmondta, hogy a cukrászdáknak van egyfajta hangulata és azért, hogy ezt minél szélesebb réteg élvezhesse, akciókat tartanak bizonyos időközönként.

A vevők egy részét biztosan elveszítettük az áremelkedések miatt, ezért is van szükség arra, hogy például „krémes hétvégét” tartsunk, ahol kedvező áron többféle változatot kóstolhatnak meg a vendégek

– mondta Jagyutt Péter.

Hozzátette: természetesen igyekeznek a kornak megfelelő diétadivatnak is eleget tenni, ezért kínálnak olyan desszerteket, amelyek a lehető legszélesebb körben kielégítik a vásárlói igényeket. Fogyni viszont azzal nem lehet, ha valaki diétás finomságot fogyaszt a hagyományos helyett. 

A mestercukrász szerint annyi új íz van manapság, hogy túlságosan el vagyunk kényeztetve. A magyar ember édességszeretetét ellenben nem szabad a nyereségvággyal megtörni.
Én kisiparosnak vallom magam a mai napig és hiszem azt, hogy a mesterség tisztelete az iparos becsülete. Az újabbnál újabb trendek a reklámoknak és a sajtónak köszönhető, amelyek hatással vannak az emberek ízlésére. A divatot leginkább a fiatalok követik, akik szeretik az újdonságokat

– árulta el a mestercukrász.

Mint mondta, a félkész termékekben, pasztákban sokszor ízfokozó van, ami miatt úgy érezzük, hogy nagyon finomat eszünk. Ilyesmi egy krémesben, vagy képviselőfánkban nincs, mégis nagyon sokan rajonganak értük, talán azért, mert ezek a hagyományos édességek az élelmiszeripari trükkök nélkül is nagyon finomak.

Fotók: Jagyutt Cukrászat