2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Késsel és puskával fenyegette meg társát a sziráki fiatalkorú

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 21:25
Késsel és puskával fenyegette meg társát a sziráki fiatalkorú

Egy sziráki fiatalkorú vádlott néhány nap alatt előbb késsel, majd légpuskával kényszerítette megalázó cselekményre az ismerősét, a következő alkalommal pedig már rugdosta és ököllel ütlegelte őt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint a Balassagyarmati Törvényszék közleményében olvasható, a Balassagyarmati Járásbíróság megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a társával közösen agancsot gyűjteni hívta a kiskorú sértettet 2022. március 19-én a sziráki tóhoz. Miután agancsot nem találtak, a két fiatal lökdösni kezdte a sértettet, hátulról ütögették a fejét és sértegették. A vádlott eközben hátulról átkarolta a fiatal nyakát, fojtogatta, míg a társa erőszakkal szalmát tett a kiskorú szájába, majd egy 25 centiméter pengehosszúságú kést érintett a mellkasához és a nyakához. A vádlott társa a sértett bal csuklóját véletlenül felszínesen meg is vágta, amitől az vérezni kezdett. 

Mint kiderült, a két fiatal arra kényszerítette az ismerősét, hogy térdeljen le és csókoljon kezet, amit félelmében a sértett meg is tett, a bántalmazók pedig ezt mobiltelefonnal rögzítették.

Egy héttel később a vádlott a sziráki lakására hívta a sértettet azzal az indokkal, hogy segítsen neki beállítani a telefonját. A fiatal el is ment hozzá egy ismerőse kíséretében. A lakásban a beszélgetést követően a vádlott fogott egy légpuskát, majd úgy tett, mintha megtöltené, ezután a fiatal homlokához tartotta és azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem térdel le előtte. Mivel ennek a kérésnek nem tett eleget a kiskorú, a házigazda meghúzta a ravaszt, erre a két vendég ijedtében kiszaladt a házból.

A vádlott másnap a sziráki focipályán ismét találkozott a sértettel, akit megrugdosott és többször meg is ütött. A verést a bántalmazó akkor sem hagyta abba, amikor az ismerőse sírni kezdett. 

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat a január 27-én – tárgyalás mellőzésével – kényszerítés bűntettének kísérlete, zaklatás és garázdaság vétsége miatt 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátotta, ami alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

A bíróság a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt légpuskát elkobozta, egyúttal kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült 196.383 forint összegű bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság döntése nem jogerős.

Illusztrációs fotó: pixabay.com