Amint a Balassagyarmati Törvényszék közleményében olvasható, a Balassagyarmati Járásbíróság megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a társával közösen agancsot gyűjteni hívta a kiskorú sértettet 2022. március 19-én a sziráki tóhoz. Miután agancsot nem találtak, a két fiatal lökdösni kezdte a sértettet, hátulról ütögették a fejét és sértegették. A vádlott eközben hátulról átkarolta a fiatal nyakát, fojtogatta, míg a társa erőszakkal szalmát tett a kiskorú szájába, majd egy 25 centiméter pengehosszúságú kést érintett a mellkasához és a nyakához. A vádlott társa a sértett bal csuklóját véletlenül felszínesen meg is vágta, amitől az vérezni kezdett. 

Mint kiderült, a két fiatal arra kényszerítette az ismerősét, hogy térdeljen le és csókoljon kezet, amit félelmében a sértett meg is tett, a bántalmazók pedig ezt mobiltelefonnal rögzítették.

Egy héttel később a vádlott a sziráki lakására hívta a sértettet azzal az indokkal, hogy segítsen neki beállítani a telefonját. A fiatal el is ment hozzá egy ismerőse kíséretében. A lakásban a beszélgetést követően a vádlott fogott egy légpuskát, majd úgy tett, mintha megtöltené, ezután a fiatal homlokához tartotta és azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem térdel le előtte. Mivel ennek a kérésnek nem tett eleget a kiskorú, a házigazda meghúzta a ravaszt, erre a két vendég ijedtében kiszaladt a házból.

A vádlott másnap a sziráki focipályán ismét találkozott a sértettel, akit megrugdosott és többször meg is ütött. A verést a bántalmazó akkor sem hagyta abba, amikor az ismerőse sírni kezdett. 

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat a január 27-én – tárgyalás mellőzésével – kényszerítés bűntettének kísérlete, zaklatás és garázdaság vétsége miatt 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátotta, ami alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

A bíróság a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt légpuskát elkobozta, egyúttal kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült 196.383 forint összegű bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság döntése nem jogerős.

Illusztrációs fotó: pixabay.com