Januárban leginkább tűzesetek adtak munkát az egységeknek, azonban alig kezdődött el február, elsején Zalaegerszegen összeütközött egy személyautó és egy teherautó a Posta utcában. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével kiszabadítottak egy embert a gépkocsiból, majd átadták a mentősöknek. A raj a balesetben érintett járműveket áramtalanította és rögzítette, majd a roncsok eltávolítása után letakarította az úttestet. Február 10-én fának hajtott egy kisteherautó 7527-es út 22-es kilométerénél, Pacsa közelében, a Felsőrajk felé vezető úton. A járműben csak a sofőr utazott, aki beszorult. Őt a pacsai és a keszthelyi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentősöknek, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. 21-én szintén fának hajtott egy személygépkocsi Cserszegtomajon, a Várvölgyi úton. A járműre faágak hullottak, ami miatt a benne utazó két ember nem tudott kiszállni. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat, a mentősökkel közösen pedig kiemelték a sofőrt és utasát. A raj áramtalanította a gépkocsit. 

Március 16-án egy szerencsés kimenetelű esetnél dolgoztak a tűzoltók, amikor autóalkatrészeket szállító kamionnal ütközött össze egy személygépkocsi a 86-os főút 4-es kilométerénél, Belsősárd közelében. A riasztott lenti egység áramtalanította a járműveket, melyekben csak a sofőrök utaztak. A raj a teherautóból kifolyt folyadékot felitatta, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek, valamint az időközben kiérkező lenti székhelyű Le-Ko Kft. kamionmentő szakembereinek. Két nappal később azonban tragikus kimenetelű baleset történt Felsőpáhok térségében, ahol teherautóval karambolozott egy személyautó. Az autóban ketten utaztak és az ütközés következtében beszorultak, őket a keszthelyi hivatásos tűzoltók emelték ki a gépkocsiból. A rajok a balesetben érintett járműveket áramtalanították. Sajnos a két ember a helyszínen életét vesztette. 

Április 20-án egy személyautó és egy kisteherautó karambolozott a 61-es főút 191-es kilométerénél, Nagykanizsa közelében. Mindkét autóban csak a sofőrök utaztak, és az ütközés következtében az egyik jármű az árokba borult. A balesethez riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és feszítővágó segítségével kiszabadítottak egy embert, akit átadtak a mentőknek. 

Május 7-én, a kora reggeli órákban oldalára borult egy sódert szállító kamion a 61-es főút 190-es kilométerszelvényénél, Nagykanizsa térségében. A vezető a járműbe szorult, a nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiszabadították, majd átadták a mentősöknek. A rajok áramtalanították a járművet és az úttest megtisztításában is közreműködtek. A teherautó sofőrje nem élte túl a balesetet.  

Júniusban elsősorban a viharok miatti kárfelszámolási munkák jelentettek feladatot, volt olyan nap, amikor közel 25 helyszínre vonultak a tűzoltók kidőlt fák miatt. Júliusban több tragikus eset is történt. 7-én villanyoszlopnak hajtott és kidöntötte azt egy személygépkocsi Gyenesdiáson, a Kossuth Lajos utcában. Az ütközés következtében a sérült oszlop magával rántott egy másik villanyoszlopot is, ami szintén kidőlt. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, melyben csak a sofőr utazott. 11-én frontálisan ütközött két személyautó a 7-es főút 216-os kilométerénél, Eszteregnye térségében. Az egyik autóban ketten, a másikban csak a sofőr utazott. A baleset következtében mindhárom személy beszorult. Őket a nagykanizsai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a járművekből, majd átadták a mentőknek. Az egységek áramtalanították a gépkocsikat. Egy ember életét már nem lehetett megmenteni. A hónap végén, 29-én személyautó és vonat ütközött össze Keszthelyen, egy Entz Géza sétányon lévő vasúti átjáróban. A járműben ketten utaztak, míg a vonaton közel százan tartózkodtak. Az ütközés következtében a vasúti sín melletti árokba csapódó személyautó füstölni kezdett. A füstölést egy helyszínen tartózkodó szabadnapos tűzoltó még a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt porral oltóval megszüntette. A műszaki mentést a keszthelyi egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték. A helyszínre Zalaegerszegről egy speciális jármű is érkezett, amely kicsörlőzte a személyautót az árokból.  A tűzoltók a vonatot áramtalanították, melynek elejéről az autó darabjait eltávolították. Az autóban utazó két fiatal közül az egyik a helyszínen életét vesztette, másikukat súlyos sérülésekkel vitték kórházba. 

Augusztus sem volt tragédiáktól mentes. 7-én hét méter magas siló aljára zuhant egy ember annak belső tisztítása során Kerkafalván, a Jókai úton. A lenti hivatásos tűzoltók, mivel a felső nyíláson át a mentés nem volt lehetséges, egy sarokcsiszolóval lyukat vágtak a tartályba és kiemelték a sérültet, majd átadták a mentőknek. 10-én frontálisan ütközött egymással két személygépkocsi a 76-os főút 31-es kilométerénél, Zalacsány közelében. Az egyik járműben hárman, a másikban csak a sofőr utazott. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik autóból, majd átadták őket a mentőknek. Az egységek áramtalanították az autókat. Az ütközés következtében egy ember a helyszínen életét vesztette. Három nappal később újabb szomorú esetnél dolgoztak a tűzoltók, amikor is frontálisan ütközött két gépkocsi a 61-es főút 188-as kilométerszelvényénél, Nagykanizsa térségében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a sofőrök utaztak. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, valamint mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Itt egy ember szintén életét vesztette. 

Szeptember 24-én frontálisan ütközött egymással két személyautó a Zalaszentiván és Alibánfa közötti útszakaszon. A baleset következtében egy ember az egyik járműbe szorult. Őt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen, kézi erővel kiemelték az autóból. A rajok áramtalanították a gépkocsikat, melyekben összesen négyen utaztak. 

Október 16-án ötven méteres magasságból lezuhant egy motoros siklóernyős, és egy magasfeszültségű vezeték mellett ért földet Alsórajkon, a Kossuth utcában. A riasztott pacsai hivatásos és gelsei önkéntes tűzoltók a bajbajutottat átadták a mentőknek, majd besegítették a mentőautóba. 28-án, a kora reggeli órákban árokba borult egy fagyálló folyadékokat szállító kamion az M70-es autópályán, az országhatár felé vezető oldalon, a sztráda és a 7-es főút csomópontjánál. A letenyei hivatásos tűzoltók speciális tapasszal leragasztották a jármű üzemanyagtartályát, amely a baleset következtében kilyukadt. A helyszínre Zalaegerszegről két speciális műszaki mentő jármű is érkezett, valamint a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották. A teherautó rakománya nem sérült, ugyanakkor egy veszélyes árut tartalmazó dobozt is szállított, amit a tűzoltók biztonságos helyre helyeztek. Szintén 28-án történt, hogy traktorral ütközött egy személyautó Zalaegerszeg térségében, a Kiskutas felé vezető, 7404-es út 2-es kilométere közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával egy embert feszítővágóval szabadítottak ki az autóból, majd áramtalanították a járművet, amiben ketten utaztak. 

November 3-án összeütközött egy kamion és egy személyautó a 86-os főút 35-ös kilométerénél, Zalalövő közelében. A balesethez a zalaegerszegi, a körmendi és a lenti hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik egy embert kiszabadítottak a személygépkocsiból, és átadták a mentőknek. A balesetben egy személy a helyszínen elhunyt. 11-én összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi a Külsősárd és Rédics közötti útszakaszon. A balesethez a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a személyautóból, és átadták őt a mentőknek. 19-én személyautó és kisbusz ütközött össze a 74-es főúton, a csatári elágazó közelében. Az ütközés következtében a kisbusz az oldalára borult, egy ember pedig alászorult. Őt a riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók feszítővágó és emelőpárna segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőknek. Az egységek áramtalanították a járműveket, a kisbuszt pedig kerekeire állították. Sajnos egy ember itt is már a helyszínen elhunyt. 

A december, akárcsak a tűzeseteknél, szintén nyugodtabban telt.-írta a Zala Vármegyei Katasztrófavédelem.