Mirkóczki Ádám egri polgármester a közösségi oldalán arról számolt be szerdán, hogy a Szala városrészben élők egy része szemétlerakónak nézi a területet, de máshonnan is érkezhetnek olyanok, akik ott szabadulnak meg illegálisan a hulladékuktól. Néhányan ugyanis az üres telkeken, vagy a vízelvezető mederben helyeznek el nagy mennyiségű sittet és egyéb szemetet.

A katasztrófavédelem munkatársaival közösen tartottunk egy szemlét a városrészben és megnéztük a patak átereszeinek az állapotát. Az önkormányzat korábban rendszeres takarítást rendelt el a területen és most, ha szükségesnek találjuk, újabb megoldást keresünk arra, hogy a jövőben ne öntse el víz a területet

– fogalmazott a városvezető.

A kommentelők többsége úgy véli, egykönnyen nem fognak eredményeket elérni a Szala városrészben, mert az ott élőknek azt kellene megérteni, ha így szeretnének élni, akkor semmi jóra nem számíthatnak. Van, aki szerint a kamerák kihelyezése és a büntetés kiszabása talán visszaszorítaná az illegális szemétlerakást, emellett pedig nagyobb rendőri jelenlét sem ártana az ott lévő utcákban.

Az egerhirek.hu tavaly nyáron azt írta, hogy a Szala városrészben közel 30 tonna illegális hulladék gyűlt össze, ami miatt az ott élők és az önkormányzat takarítási akciót szervezett.

Mint kiderült, a városvezetés már hónapokkal korábban számos eljárást indított a szemetelőkkel szemben, de most úgy tűnik, nem oldódott meg a probléma.

Fotó: Facebook/ Mirkóczki Ádám