Világbajnok edzővel érkezik Budapestre a világ egyik legerősebb válogatottja

A Kanadai Jégkorongszövetség bejelentette, hogy André Tourigny, az Arizona Coyotes vezetőedzője készíti fel a kanadai férfi jégkorong-válogatottat az elit-világbajnokságra, így ő áll majd a vb-címvédő csapat kispadja mögött Budapesten is.

Tourigny második éve irányítja az észak-amerikai válogatottat, amelyet tavaly világbajnoki címig vezetett, és már évek óta meghatározó tagja a kanadai szövetség szakmai stábjának. A szakember segítői között Dean Evason, Steve Ott és Jay Woodcroft, valamint Justin Pigge kapusedző és James Emery videóelemző is helyet kapnak, akik vele együtt érkeznek Magyarországra és Csehországba.

Rick Nash, a kanadai válogatott általános igazgatója kiemelte, hogy Tourigny és stábja rendkívül tapasztalt szakemberek, akiknek vezetői képességei hozzásegíthetik a csapatot a cím megvédéséhez Csehországban.

Tourigny korábban junior világbajnoki címet is nyert a kanadaiakkal, és jól ismeri azokat a fiatalokat, akik azóta a felnőtt válogatottba kerültek. Az NHL-ben töltött évek után, ahol a Colorado Avalanche és az Ottawa Senators másodedzője is volt, most harmadik szezonját fejezte be az Arizona Coyotes vezetőedzőjeként.

A kanadai válogatott edzőtábora és a május 7-i, MVM Dome-ban megrendezésre kerülő Magyarország–Kanada felkészülési mérkőzésen a tavalyi NHL-draft első választottja, Connor Bedard is részt vesz. Emellett a csapat Sidney Crosbyt is megkereste, aki gondolkodási időt kért, és a kanadai újságírók szerint Macklin Celebrini is jégre léphet Magyarországon.

A kanadaiak a vb-keretről legkorábban hétfőn adnak hivatalos tájékoztatást, így a magyar szurkolók még várnak arra, hogy megtudják, kiket láthatnak a budapesti mérkőzésen.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzéseken Lengyelországban, Székesfehérváron és Meranóban is pályára lépett, ahol változó sikerrel szerepeltek. A szezon záró mérkőzése a Kanada elleni gálamérkőzés lesz, amelyre már 7990 forinttól kaphatók a jegyek.