A kirobbant botrány mellékszálaként kezelte a közvélemény is a házkutatáskor talált, kompromittálásra is alkalmas képsorokat. A fotókon a hivatalos leírás szerint a következő látható:

egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.

A talált két DVD-re egy közszereplő vezetéknevét írták rá. Az ügyészség akkor úgy fogalmazott, hogy

a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz.

Schadl György a rendőröknek azt állította, hogy számára is rejtély, mi látható a DVD-n, és arról sincs fogalma, miként kerültek a páncélszekrényébe a talált tárgyak. A házkutatáskor nemcsak az említett tárgyakat, hanem számos bűnjelt lefoglaltak (többek között jegyzeteket, pénzt, műszaki eszközöket, adathordozókat), amelyek közül többet - a nyomozás szempontjából irrelevánsakat - visszaadták.

Egy esetben azonban másként határozott az ügyészség.

Az ügyészség végül nem érezte szükségét kivizsgálni a DVD-k keletkezésének körülményeit, holott a letartóztatás kezdeményezésekor is megemlítették azokat. Május 19-én az ügyészség a következőt írta:

a lefoglalt bűnjelekről megállapításra került, hogy azok az eljáráshoz nem kapcsolódnak, az eljárásban vizsgált bűncselekmények tekintetében bizonyító erővel nem bírnak, tárgyi bizonyító eszköznek nem minősülnek. Mindezek alapján, mivel a lefoglalásra az eljárás érdekében már nincsen szükség, ezért azok lefoglalását megszüntetem.

Az ügyészség arra hivatkozott, amit Schadl György állított, mondván nem ismeri a felvételeket.

Tekintettel arra, hogy az eljárás során arra más sem jelentett be igényt, ezért – mivel azok értéktelenek – a lefoglalt tárgyak megsemmisítéséről kellett rendelkeznem

- tette hozzá a hatóság. Külön jegyzőkönyv is készült a megsemmisítésről, még a másolatukkal is ezt tették. A fényképeket iratmegsemmisítővel, a DVD-ket "fizikai alaktalanítással". Az üggyel kapcsolatban megszólalt az egyik ellenzéki párt is. A Demokratikus Koalíció

A ló néz, a csikó lát, eltüntették a Fidesz új „Borkai-videóját”?

címmel adott ki közleményt. A párt szerint az ügyészség mindent megtesz azért, hogy a Völner-Schadl-ügy bizonyítékait megsemmisítse. A Demokratikus Koalíció szerint

a Fidesz ügyészsége azért csaphatott le az új „Borkai-videóra”, mert ezzel próbálhatták megzsarolni a Völner-ügy nagyhatalmú fideszes, illetve kormánykapcsolatokkal bíró érintettjeit. Ha kiderült volna, hogy kik vannak a felvételeken, az Borkai Zsolt egykori fideszes polgármester ügyéhez hasonlóan súlyos politikai botrányt idézhetett volna elő és több fideszes politikus bukását okozhatta volna

- írta nyilatkozatában a párt, amelyet Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője írt alá.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com