2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

A ló néz, a csikó lát, megsemmisítették a Völner-Schadl-ügy szexvideóját

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 14:00
A ló néz, a csikó lát, megsemmisítették a Völner-Schadl-ügy szexvideóját

Az ügyészség azt állapította meg, hogy nincs köze a Schadl-Völner-ügyhöz azoknak a felvételeknek, amelyeket a végrehajtói kar elnökénél tartott házkutatáskor találtak még 2021 novemberében, ezért megsemmisítették azokat – tudta meg az rtl.hu. A jegyzőkönyv tanúsága szerint két fényképet, egy lapon számítógépes üzenetváltásokat, továbbá két DVD-t találtak. A két fotó három meztelen embert ábrázolt, akik közül ketten éppen szexuális aktust folytattak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kirobbant botrány mellékszálaként kezelte a közvélemény is a házkutatáskor talált, kompromittálásra is alkalmas képsorokat. A fotókon a hivatalos leírás szerint a következő látható:

egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.

A talált két DVD-re egy közszereplő vezetéknevét írták rá. Az ügyészség akkor úgy fogalmazott, hogy

a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz.

Schadl György a rendőröknek azt állította, hogy számára is rejtély, mi látható a DVD-n, és arról sincs fogalma, miként kerültek a páncélszekrényébe a talált tárgyak. A házkutatáskor nemcsak az említett tárgyakat, hanem számos bűnjelt lefoglaltak (többek között jegyzeteket, pénzt, műszaki eszközöket, adathordozókat), amelyek közül többet - a nyomozás szempontjából irrelevánsakat - visszaadták.

Egy esetben azonban másként határozott az ügyészség.

Az ügyészség végül nem érezte szükségét kivizsgálni a DVD-k keletkezésének körülményeit, holott a letartóztatás kezdeményezésekor is megemlítették azokat. Május 19-én az ügyészség a következőt írta:

a lefoglalt bűnjelekről megállapításra került, hogy azok az eljáráshoz nem kapcsolódnak, az eljárásban vizsgált bűncselekmények tekintetében bizonyító erővel nem bírnak, tárgyi bizonyító eszköznek nem minősülnek. Mindezek alapján, mivel a lefoglalásra az eljárás érdekében már nincsen szükség, ezért azok lefoglalását megszüntetem.

Az ügyészség arra hivatkozott, amit Schadl György állított, mondván nem ismeri a felvételeket.

Tekintettel arra, hogy az eljárás során arra más sem jelentett be igényt, ezért – mivel azok értéktelenek – a lefoglalt tárgyak megsemmisítéséről kellett rendelkeznem

- tette hozzá a hatóság. Külön jegyzőkönyv is készült a megsemmisítésről, még a másolatukkal is ezt tették. A fényképeket iratmegsemmisítővel, a DVD-ket "fizikai alaktalanítással". Az üggyel kapcsolatban megszólalt az egyik ellenzéki párt is. A Demokratikus Koalíció

A ló néz, a csikó lát, eltüntették a Fidesz új „Borkai-videóját”?

címmel adott ki közleményt. A párt szerint az ügyészség mindent megtesz azért, hogy a Völner-Schadl-ügy bizonyítékait megsemmisítse. A Demokratikus Koalíció szerint

a Fidesz ügyészsége azért csaphatott le az új „Borkai-videóra”, mert ezzel próbálhatták megzsarolni a Völner-ügy nagyhatalmú fideszes, illetve kormánykapcsolatokkal bíró érintettjeit. Ha kiderült volna, hogy kik vannak a felvételeken, az Borkai Zsolt egykori fideszes polgármester ügyéhez hasonlóan súlyos politikai botrányt idézhetett volna elő és több fideszes politikus bukását okozhatta volna

- írta nyilatkozatában a párt, amelyet Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője írt alá.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com