A tervezet emlékeztet rá, hogy a vonatkozó törvény értelmében a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésének időtartama legfeljebb hat hónap lehet, ez azonban meghosszabbítható, ha a körülmények azt indokolják. Márpedig az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetője arról tájékoztatta a kormányt, hogy a válsághelyzet elrendelésének feltételei fennállnak, így indokolt a hosszabbítás.

 rendőrség friss statisztikái most azt mutatják, hogy az év eleje óta összesen heti 2000–2600 körül alakul a három adat összesen, bontásban pedig január 3. hetében például így: megakadályozott tiltott határátlépés 822, feltartóztatott, majd IBH-kapun átkísértek száma 1218, elfogott, előállított, majd eljárás alá vontak száma pedig 29.

De ugye Bakondi György hetente többször ismerteti ezeket a számokat, erről a Frisshirek is folyamatosan tudósítja önöket.

Bakondi György emlékeztetett nemrégiben, hogy a migrációs nyomás erősödése miatt döntött a kormány tavaly arról, hogy állandó határőrizeti rendszerre van szükség, a rendőri erőkkel közösen határőrizeti szolgálatot teljesítő határvadászok száma már meghaladja az ezret.

A rendelet a tervek szerint március 6-án lép majd életbe, és szeptember 7-én veszti hatályát.

Fotó: kormany.hu