Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, január 21-én a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjától indult közösségi futás Gerjenig, melyet a résztvevők az 5 fokos Dunában zártak jeges fürdőzéssel.

A Látogatóközpont és a gerjeni kompkikötő közötti távolság 12 km, melyet a Paks-Press Hírügynökség közlése szerint közel 50 futó teljesített, többek között az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.  kommunikációs igazgatója Dr. Kovács Antal fiával.

Az időjárás nem volt kegyes ezen a napon, a hetek óta tartó enyhe idő hóesésbe csapott át, de ez nem szegte kedvét sem a futóknak sem a fürdőzőknek. 

Romhányi Károly, Gerjen polgármestere történelmi pillanatnak, valamint újabb sikeres programnak írta le az eseményt.

Úgy fogalmazott, hogy mikor 2018-ban Németh Irénnel és Pető Zsolttal felmerült bennük a rendezvény gondolata, akkor még távoli célnak tűnt, de a figyelmet minden esetre fel szerették volna hívni, hogy Gerjen egy futótávnyira található Pakstól és: 

milyen jó lenne egy közvetlen út, amely megnyitná községünket és megszűnne zsáktelepülési jellegünk.

Akkor még nem sejthették, hogy ez a vágyuk egész gyorsan teljesül, és 2023-ban már az új úton futhatnak a rendezvényre érkező sportkedvelők, és „elsőként” vehetik birtokba az utat, hiszen még a közforgalom nem használhatja.

Ígéretéhez híven idén is, azaz ötödik alkalommal csobbant a polgármester is a Dunába. Az első alkalommal egy tucat jelentkezővel, idén azonban már több mint negyvenen vállalkoztak erre a didergető, de annál nagyobb adrenalin élményre!

A fotókat Balogh Zoltánné készítette és bocsátotta a frisshirek.hu rendelkezésére.