2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

A felénél tart a makói fürdő bővítése

Bottyán Róbert, 2023. január 19. - 19:40
A felénél tart a makói fürdő bővítése

A napokban elkészült a Hagymatikum gyógyfürdő bővítésének 50 százaléka. A beruházás részeként több mint 3200 négyzetméter új családi és élményzóna, csúszdatorony, napozóteraszos öltöző és egy új külső termálmedence épül.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Napról napra bontakozik ki városunk történetének egyik legnagyobb beruházása, mely elérte a kivitelezési munkálatok több mint 50%-át. Fantasztikus élmény látni és végigkövetni e csoda születését!

- írta közösségi oldalán Makó polgármestere annak kapcsán, hogy a napokban bejáráson vett részt. Farkas Éva szerint a makói fürdő, a város jelképe ,,közös sikerünk, mely jövőnk turisztikai és gazdasági meghatározó ékköve."

Sipos Tamás, a kivitelező Fehérép Kft. ügyvezetője a Délmagyarországnak elmondta: jelenleg belső, kevésbé látványos munkák folynak. A következő, laikus szemmel is érdekes munkafolyamat a már elkészült kupolák befedése lesz. Hozzátette, bár munka közben találkoztak váratlan kihívásokkal, összességében jól haladnak. Most az öltözők áttervezése jelent némi késedelmet, de ezzel együtt is várható, hogy a nyár végére elkészülnek.

A munkálatokat 2021 májusában kezdték és jelentős részben kormányzati támogatással, összesen 10 milliárd forintból bővítik. 2022-ben derült ki, hogy át kell tervezni a nyári öltözőt, ez 105 millió forintba kerül, amit saját költségből kellett a városnak fizetnie.

A Hagymatikum jelenleg is használt részeit még az előző, szocialista városvezetés alatt építették meg Makovecz Imre tervei alapján. A most épülő elemek is szerepeltek az eredeti tervben, de azt akkor forráshiány miatt nem tudták megépíteni. 2014-ben a Fidesz választási ígérete volt Makón, hogy a hiányzó részekkel pótolják a fürdőt. Ehhez képest csak 2016-ban volt róla szó először, majd különböző okok miatt csúszott az építkezés. Eredetileg 2019 elejére adták volna át, így jelenleg négy éves csúszásban van a projekt. Ha tartják a tervet, akkor a nyár végi átadással több mint négy és fél éves tolódással adhatják át, az első elképzelésekhez képest.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala