A bizottsági üléseket a közgyűlés hetében tartják meg, a bizottsági elnökökkel egyeztetve és törekedtek arra, hogy legyen elég idő a vélemények kifejtésére az adott témában. Az idei első ülés februárban lesz, tárgyalják a költségvetést és megismerhetjük azokat, kiket javasolnak a vármegye díszpolgárának, sajtódíjra, sportért és ifjúságért érdemesnek, valamint az év vállalkozójának.

Márciusban Polyák József rendőr dandártábornak, vármegyei rendőrfőkapitány tart beszámolót a vármegye közrendjéről és közbiztonságáról, valamint a vármegyei közgyűlés elnöke, Gémes László számol be a folyamatban lévő pályázatokról.

Áprilisban a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója következik, májusban a 2022-es zárszámadást és a pénzmaradványt tárgyalják. Ezen kívül zárt ülésen tárgyalnak arról, ki kapja a vármegye alkotói, közigazgatási, kultúráért, köznevelésért, egészségügyért és közbiztonságért díját.

A szeptemberi ülésen a vármegyei önkormányzat tulajdonában álló társaságok, alapítványok 2022-es működése lesz a téma. Decemberben a 2024-es belső ellenőrzési tervről és a vármegyei értéktár bizottság munkájáról.

Fotó: a szerző felvétele/archív.