2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Jótékony célra használják fel Szolnok karácsonyfáját

frisshirek.hu, 2023. január 06. - 19:10
Jótékony célra használják fel Szolnok karácsonyfáját

A felajánlott fenyőfa nemcsak a szívek melegét szolgálta, hanem tüzifává válva az otthonok melegét is jelenti majd.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk a szolnoki Molnár Tamás és felesége a saját kertjükből ajánlották fel a 30 éves fenyőt, amely a város karácsonyfájaként díszítette a Kossuth teret az elmúlt hetekben.

Január 6-án, vízkereszt napján azonban hagyományosan leszedik a pompás örökzöldeket.

Az Adventi Falu január 1-ével zárult, a mai napon pedig lebontották Szolnok karácsonyfáját is - számolt be róla Szalay Ferenc polgármester, aki bejegyzésében azt megosztotta, hogy mi lesz a sorsa a felajánlott fenyőnek.

A fát pénteken elszállították a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. telephelyére, ahol feldarabolják és még a télen rászoruló családokhoz juttatják el, hogy tűzifaként otthonuk melegét biztosítsa

- írta meg bejegyzésében a városvezető. Vízkereszt ünnepének jelentőségéről a frisshirek.hu összeállítását az alábbi linken olvashatja.

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala