Egyszer sem nézett a szemükbe, és még az utolsó tárgyaláson sem kért tőlük bocsánatot

- összegezte az rtl.hu a veronai buszbaleset sofőrjének peréről az áldozatok rokonainak élményét. Ahogy arról a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk, jogerősen 6 év szabadságvesztésre ítélték a busz vezetőjét, aki a bíróság szerint felelőse a 18 fő életét követelő tragédiának.

A börtönbüntetés mellett azonban kártérítést is kell fizetnie a vétkesnek, legalábbis kellene, mert nincs miből.
Az ő nevén nincsenek értékek, nincsen ingatlana. Volt, de a tragédia bekövetkezte óta komoly változás állt be az anyagi helyzetében

- mondta el Szendrei Endre, az egyik szülő az RTL Híradónak. A családtagok ugyanis utánajártak, hogy a sofőr valaha tulajdonosa volt annak a cégnek, amely üzemeltette a gyermekeket szállító buszt. A szülők ezért arra kényszerülnek, hogy azért is indítsanak egy pert, hogy a korábbi vagyona ismét a férfi nevén legyen.

Egyetlen pozitívum történt az elmúlt években, hogy legalább szigorodtak az iskolai kirándulásra vonatkozó szabályok.

Hinni kell abban, hogy létezik az igazságszolgáltatás, hogy ezeknek a gyerekeknek nem hiába kellett meghalniuk, hogy ennek lehet olyan következménye, hogy több gyermek nem fog az utakon ilyen okból meghalni

- fogalmazta meg reményét Szendrei Endre. Nagyon fájdalmas időszak a baleset áldozatainak az év vége. Nemcsak azért, mert a karácsony felidézi az emlékéket, hanem azért is, mert a tragédia januárban történt, így éppen a baleset előtti utolsó karácsony pillanatai juthatnak eszükbe.

A kiemelt kép forrása: MTI / EPA / Filippo Venezia, a kép 2017. január 21-én készült, egy nappal a tragédiát követően