"Otthon melege, fenyőillat és hangzavar, ami békét ad a léleknek"

– ezek villanak be Tóth Gabinak, szemlézte a Hír TV szenteste műsorra tűzött beszélgetését a 24.hu, ha meghallja a karácsony szót.  

"Én hiszek a Jézuskában. Persze nem úgy, hogy ő rakja be a karácsonyfa alá a játékokat meg az ajándékokat, hanem úgy, hogy minden, amit megkapunk és megteremtünk, én hiszem, hogy azt valakik ott fentről segítik meg nekünk. Hogy mindent, amire vágyunk, azt megkaphassuk. Én így hiszek benne"

– igyekezett elmagyarázni Tóth Gabi.

Megismertette a nézőket, követőit azzal is, hogy mivel ők kétvallású család, hiszen a férje zsidó származású, így lányukat, Hannarózát mindkét vallással megismertetik. 

"Mi nagyon éljük egymásnak a tiszteletét, tehát hogy nagyon fontos az, hogy semmiképp nem erőltettem volna Gáborra semmit az én vallásomból, viszont nagyon nagy érdeklődéssel van a vallásom iránt, és sok mindent egyébként át is vett, ahogy én is az ő hitrendszeréből sok mindent tanultam. Hanni pedig ennek a legnagyobb élvezője lesz, úgyhogy én nagyon hálás vagyok. Mi nagyon nagy elfogadásban élünk."

Tóth Gabi még apró kulisszatitkokba is beavatta a műsor nézőit. Megtudhattuk először töltötték hármasban a szentestét, és kézzel készített ajándékokkal lepik meg egymást. Sőt, elárulta, hogy többnyire a férje főz, őt alig-alig engedi be a konyhába. Csak a franciasalátát kapják az édesanyjától vagy a nagymamától, mert annak az íze úgy jó, ahogy ők készítik, sok tojással a franciasalátát. 

Az énekesnő elárulta nagy álmát, amit szeretne, ha a Jézuska teljesítene: 

"Jövőre nagyon szeretném, ha a Jézuska hozna nekem egy gyönyörű turnét ismét Erdélyországban, amire nagyon vágyom. Nyilván ezek a szakmai vágyaim, aminek örülnék, hogyha összejönnének. Globálisan, ha az országot nézem, és az emberekben gondolkodom, akkor békét, áldást és szeretetet hozzon el az embereknek, mert azt gondolom, hogy olyan éveken vagyunk túl, amikor kijár nekünk az, hogy mindenkinek ott legyen a szívében az otthon melege érzés."