A minap a New York Times lapjain jelent meg a város nem éppen pozitív vonatkozásban. Leginkább a negatív, hangulatkeltő, álhirterjesztő helyiek - ahogy hívja őket a polgármester - véleményét tükrözi a megjelent cikk. Eszerint az ország egyik leggazdagabb városában a rezsiválság miatt uszoda, könyvtár, múzeum nyitvatartása hézagos, vagy éppen nincs is, és még az a fránya adventi vásár sem a régi már.


Gyakorlatilag a győri, elsötétült karácsonyi vásáron keresztül mutatják be, hogy milyen helyzetbe került Magyarország az elmúlt időszakban

 – írta meg az ugytudjuk.hu


Győr polgármestere, Dézsi Csaba András interjút nem adott a nemzetközi lapnak, csak válaszolt pár kérdésre írásban, amiben többek között azt is kifejtette - kicsit védekezés hatásúan -, hogy Győr nem a leggazdagabb város az országban.


Talán nem is volt soha, de most biztosan nem – vélik a helyiek, akik szerint Dézsi uralkodása alatt hanyatlásnak indult anyagilag a város, ami pedig Borkai idejében tetemes tartalékkal rendelkezett. Még a hajókázások ellenére is.

Fotó: Dézsi Csaba András