A pályaválasztói jogukat feladó nyírségi csapat az első prostejovi mérkőzésen hiába vezettek 2-0-ra, végül 3-2-re kikaptak, így nehéz helyzetből várták a visszavágót.

Női Challenge Kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), visszavágó:

VK Prostejov (cseh) - Fatum-Nyíregyháza 3-1 (22, 29, -20, 22)

A női röplabda Challenge Kupa visszavágóján a cseh Prostejov vendégeként lépett pályára a Fatum Nyíregyháza.
Az első játszma eleje szoros volt, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 7-7 után viszont Selena Leban háromszor is jól támadott, így előnyt szereztek a mieink. Hullámzó volt a játék, hol a csehek, hol a Nyíregyháza volt eredményes, a játszma derekánál 15-11-re a Fatum vezetett, ám a hajrának döntetlennel vágtak neki a csapatok. Izgalmas volt a végjáték, 22-22 után a Prostejov többször is jól blokkolt, így megnyerték az első játszmát.

1-0

A második szett eleje hasonlóan alakult, egyik fél sem tudott előnyt kialakítani, majd a házigazda Dos Santos Silva ütéseivel három ponttal meglépett. Féltáv után 16-13 volt az állás, Yagmur Karaoglu jól szállt be a meccsbe. Marija Cicic és Selena Leban pontjaival egyenlített a Fatum, így megint az utolsó labdamenetek döntöttek. 24-23-nál szettlabdája volt a Prostejovnak, de sikerült hárítani, sőt, a Nyíregyháza jutott játszmalabdához, ám ezzel nem sikerült élni. A másodikkal sem, de a csehek sem tudták befejezni a játékrészt. Végül 31-29-re nyerte a szettet 37 perc alatt a Prostejov.

2-0

A harmadik játékrész eleje a szokásos volt,  6-6-ig szoros volt az állás. A folytatásban sem változott a helyzet, Merve Cepni pontjai után 15-14-et mutatott az eredményjelző. Jól játszottak a centerek, Lászlop Alexandra is rendre pontosan támadott. A meccs teljesen kiegyenlített volt, óriási csata folyt a pályán, a mieink az utolsó pillanatig küzdöttek. A hajrá 20-19-as nyírségi vezetéssel indult, és sikerült is megnyerni a szettet a Fatum-Nyíregyházának.

2-1

negyedik játszmát a Prostejov kezdte jobban, öt ponttal előzte megy a nyíregyházi csapatot. Faltinova játszott nagyon jól hazai részről. A mieink óriási hajrába kezdtek, egy másodpercig nem adták fel, így a hátrány felét sikerült lefaragniuk. 18-18-nál Leban ütésével egyenlített a Fatum, teljesen nyílt lett a szett. 21-21 után viszont a Prostejov szerzett pontokat, három meccslabdához jutottak, és megnyerték a közel két órás találkozót.

3-1

A cseh VK Prostejov kettős győzelemmel jutott a januári nyolcaddöntőbe, ahol a spanyol Avarca de Menorcával találkoznak.

fotó: Fatum-Nyíregyháza