Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a Frisshirek.hu-t, hogy Varsány belterületén december 9-én 17 óra körül közlekedett egy 44 éves nő személygépkocsival, amikor elütötte az úttesten előtte keresztül áthaladó nőt. A gyalogos az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A szóvivő arra is kitért, hogy pár nappal később, december 13-án 17 óra 10 perckor Zagyvaróna felől Salgótarján városközpont irányába haladt egy 50 éves férfi gépkocsival a Zagyva úton, amikor elgázolta a forgalmi sávjában az úttesten keresztben fekvő 76 éves férfit, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az elmúlt hétvégén, december 17-én 19 óra 20 perckor közlekedett egy 23 éves férfi személygépkocsival a 22-es számú főúton Ipolyszög irányából Balassagyarmat felé, amikor egy közvilágítás nélküli útszakaszon elütött egy vele azonos irányban, az út jobb szélén láthatósági ruházat nélkül gyalogosan közlekedő 43 éves férfit. A baleset következtében a gyalogos megsérült és a jármű megrongálódott.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét többek között arra, hogy a korábbi sötétedés miatt ha olyan útszakaszon haladnak gyalogosként, ahol rosszak a látási viszonyok, akkor legyenek körültekintőbbek és óvatosabbak, emellett viseljenek világos színű ruházatot és láthatóságot biztosító eszközöket. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között mindig vegyenek fel láthatósági mellényt a közlekedéshez.

Fotó: illusztráció, pixabay.com