A tét Pesterzsébet békéjének és biztonságának megőrzése, ehhez kérem megtisztelő bizalmukat!

- összegezte Szombathy Dénes Gyula, a Fidesz önkormányzati képviselő-jelöltje, hogy szerinte mi is volt a legfőbb kérdése a pesterzsébeti időközi választásnak. Bár talán túlzás volna azt állítani, hogy az orosz-ukrán háború közvetlenül veszélyeztetni a pesti kerületet, ennek ellenére bejött a taktika a Fidesznek.

Szombathy még a választás napján is azt hangsúlyozta a Hír TV stábjának, hogy legfőbb ellenfele szankciópárti. A komoly kampánymunka végén ezért tegnap este a Facebook-oldalára azt írhatta ki a fideszes politikus, hogy

köszönöm a csapatomnak, hogy az elmúlt hetekben fáradhatatlanul járták velem együtt a körzetet!

24,74 %-os részvétel mellett a szavazatok 51 %-ával, azaz 543 vokssal végzett az első helyen Szombathy, míg az ellenzék jelöltje, Jurák Tamás 456-tal, 42,9 %-kal végzett a második helyen - a valasztas.hu összesítése szerint.

A postabezárásokat itt is kampányfogásnak használta a Fidesz,

még november közepén jelentették be, hogy a 10-es önkormányzati körzetet érintő postahivatal mégsem zár be, amelyhez olyan képet csatoltak, mintha azt Szombathy Dénes járta volna ki.

A körzet korábban az ellenzéké volt.

2019-ben az MSZP színeiben Komoróczy László nyerte meg a mandátumot, ő azonban elhunyt, és ezért volt szükség az időközi választásra.

A kiemelt kép forrása: Szombathy Dénes Gyula Facebook-oldala