"Két önkormányzati intézmény élére új ügyvezetőt neveztünk ki. A Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár új igazgatója Stadler Tímea. A Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft. élére Podlovics Pétert neveztük ki." - írta Manninger Jenő Facebook-oldalán, a közgyűlésről szóló összefoglalójában.

Podlovics Péter neve a médiaszakmában ugyan új, de a gazdasági szakember több ügyvezetői és vezérigazgatói széket melegített már az elmúlt években, akit sokan még a Zalakerámia ZTE KK első embereként ismerhettek meg, Gyutai Csaba polgármesteri időszakában.

A PR-, marketing- és vezetőképzésben diplomát szerzett szakember rendkívül befolyásos, és széles körű kapcsolati tőkével rendelkezik. Szépen ívelő karrerjét látva érzékelhető, hogy tudatosan építkezett az üzleti és a magánéletében is. Podlovics Péter a zalai társasági élet egyik jól ismert alakja, aki jó kapcsolatot ápol a kormányközeli politikai körökkel.

Kvalitásait tekintve a keszthelyi születésű szakember Szegeden járt egyetemre és Szombathelyen diplomázott, a főiskolán vezetéselméletből, PR- és Marketing-szakirányokból szerzett képesítést. Dolgozott biztosítási területen egy osztrák-magyar vállalatnál, majd bróker ügynökséget alapított. Ezután a mobilkommunikáció területén helyezkedett el a Pannon GSM Rt. bemutatóterem vezetőjeként, majd saját vállalkozásban üzemeltette tovább a távközlési szaküzleteket.

Később évekig volt a zalaegerszegi Praktiker igazgatója, majd élesváltásban két évre fejest ugrott a fürdő- és szálloda businessbe a zalakarosi fürdő élén egészen 2022 áprilisáig, amikor is állítólag "közös megegyezéssel" távozott pozíciójából. A valóságban a Frisshirek információja szerint érdekharcokról volt szó, úgy tudjuk komoly politikai okai voltak Podlovics eltávolításának, mint ahogy elődje, Cziráki László leváltásának is. 

Podlovics Péternek rengeteg terve és elképzelése volt a fürdő jövőjével kapcsolatban, melyekből többet is megvalósított, a családok fellegvárává futtatta fel a komplexumot. Mindemelllett a Magyar Fürdőszövetség nemzeti védjegy minősítésének ellenőrzése után újra ötcsillagos minősítést szerzett a fürdő 2021-ben.

Akkor a Zalakarosi Fürdő Facebook-oldalán Novák Ferenc Zalakaros polgármestere az alábbi sorokkal búcsúzott tőle:

"Péter, az elmúlt két évben különösen nehéz időszakban állt a Fürdő élén. A kitűzött célokat, projekteket megvalósította, így feladatai befejeződtek.Munkáját köszönjük és további sikereket kívánunk! Novák Ferenc polgármester" 2022 Június elsejétől Végh Andor személyében új vezérigazgatója van a Zalakarosi Fürdőnek.

Az új ügyvezető 2023-ban kezdheti el feladatát a Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft élén.

"A Keszthelyi Televízió 1985. február 25-én, Zala megyében elsőként, az országban ötödikként kezdte meg adásait.1995. végéig a város intézményeként, 1996. januárjától Keszthely város egyszemélyes Kft-jeként, 2013 januárjától Nonprofit Kft-jeként működik. A televízió adásideje 24 óra, melyből napi 12 óra a szerkesztett műsor, a fennmaradó idő, pedig képújság szolgáltatás.

Műsoraink Keszthelyen – kábelhálózaton - 6.500 lakásban nézhetőek. 2013-tól digitális adásainkat adótoronyról az UHF 43-as csatornán sugározva a teljes Nyugat-balatoni térségben, összesen 37 településen láthatják, és így a régió meghatározó televíziójává váltunk.

Szerkesztőségünk számára legfontosabb a pártatlan, sokoldalú helyi hír és információszolgáltatás, a vélemények széleskörű bemutatása. Műsoraink fórumot teremtenek közügyekben, és lehetőséget biztosítanak az eltérő vélemények, vitatott kérdések bemutatására is.

Televíziónk különös figyelmet fordít a nemzeti és helyi kulturális örökség értékeinek bemutatására, a helyi kulturális sokszínűség megőrzésére. A Keszthelyi Televízió legfontosabb célja a jövőben is, hogy komplex egységes médiumként vállaljon szerepet a város közéletében. Műsorszerkezetében tükröztesse a polgárokat érintő kérdéseket, hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatásával hivatkozási pontként szolgáljon a helyi társadalmi, gazdasági és kulturális élet területén." - olvasható a Keszthely TV weboldalán.

Fotó: Zalakarosi Fürdő Facebook-oldala

Fotó: Zalakarosi Fürdő archív