Megjelent a kormányhatározat az uszoda befejezéséről - számolt be Ács Rezső polgármester.

Ahogy Lázár János miniszter úr ígérte, az állam befejezi a szekszárdi uszoda építését és átvállalja a létesítmény üzemeltetését az önkormányzattól.

- írja a városvezető.

A gyors előkészítő munka után erről a kormányhatározat is megszületett.

A polgármester kollégái a Miniszterelnökséggel, valamint az Építési és Közlekedési Minisztériummal együttműködve most azon dolgoznak, hogy a beruházással összefüggő folyamatban lévő feladatok, valamint az előkészítési és megvalósítási dokumentációk teljeskörű átadás-átvétele az önkormányzat és a beruházási ügynökség között a következő napokban létrejöhessen.

Lázár Jánosnak novemberben jelezte Ács Rezső, hogy a szekszárdi sportberuházásokat egymást kiegészítő funkciói miatt együtt érdemes kezelni. Ennek eredményeként a kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy meg kell vizsgálni az új sportcsarnok és a rekreációs központ építésének, finanszírozásának, és lehetséges működtetésének módjait. Ez a munka is lezajlik a napokban.

Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd elnöke is örömét fejezte ki ezzel kapcsolatban, hogy a 2016 óta ígért beruházások közül a 2019-re ígért városi uszoda megvalósulásához egy lépéssel közelebb jutott a város

Fotó: Ács Rezső Facebook oldala