A drónok célkeresztjébe a Sevcsenkivszkij kerület került, ahol két adminisztratív épület rongálódott meg. A katasztrófaelhárító egységek már a helyszínen vannak, további részletek a későbbiekben várhatóak.

Egy másik Telegram posztjában Klicsko közölte, az ukrán légvédelem 10 iráni gyártmányú Sahíd drónt lőtt le, mindannyiukat Kijev ellen küldték a támadók.

Az ukrán fővárost hetek óta nem érte támadás, a mostanira egy nappal azt követően került sor, hogy a Párizsban összehívott nemzetközi donorkonferencia mintegy 1 milliárd euró összegű segítséget ajánlott fel a háború sújtotta kelet-európai ország megsegítésére.

Washington már holnap bejelentheti, hogy Patriot légvédelmi rakétarendszert küldenek Ukrajnába – mondta el két magas rangú tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek. A Patriot az egyik legfejlettebb amerikai rakétavédelmi rendszer, melyből hiány van, az Egyesült Államok szövetségesei is versengenek érte.

Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője figyelmeztette a NATO-t, hogy ne küldjenek Patriot rakétarendszert Kijevnek. A Kreml nagy valószínűség szerint a konfliktus eszkalációjaként fogja értékelni a rendszer Ukrajnába történő leszállítását - írja a Reuters.

A légvédelmi rakétarendszer segítségével Ukrajna hatékonyan tudna védekezni az orosz rakéta-, illetve dróntámadásokkal szemben, melyek óriási károkat okoztak az ország energetikai infrastruktúrájában.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának ma reggeli jelentése szerint az egész országban égető szükség van a hatékony légvédelem megteremtésére.

Az elmúlt 24 óra során az ellenség Harkiv, Donyeck és Zaporizzsja régiókban egy légi, valamint 11 rakétatámadást hajtott végre, közülük hármat polgári létesítmények ellen - közölték.

Fotó: Wikipedia