2024.02.23., péntek - Alfréd
Budapest: 8o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Bajban a marokkói szurkolók: törölték a katari légijáratokat

frisshirek.hu | 2022. december 14. - 16:49
Bajban a marokkói szurkolók: törölték a katari légijáratokat
A marokkói légitársaság törölte mai, szurkolók számára fenntartott összes katari járatát. A döntést az öböl menti emírség megszorító intézkedéseinek életbe léptetésével indokolták.

Marokkó nemzeti légitársasága közölte, valamennyi mai járatát törli Katarba. A Marokkói Királyi Légitársaság (RAM) a katari hatóságok rendelkezéseivel indokolta lépését.

A katari hatóságok által elrendelt legújabb megszorító intézkedések miatt légitársaságunk sajnálattal értesíti ügyfeleit a Qatar Airways által működtetett járatai törléséről

– áll a marokkói légitársaság emailben elküldött közleményében.

A RAM korábbi bejelentése szerint a menetrend felett további 30 járatot kívántak ma indítani a labdarúgó világbajnokság rendező országába. A légitársaság ügynökségének egy munkatársa ugyanakkor tegnap már csak 14 járatról tett említést.

A mai bejelentés következtében csupán a már tegnap felszállt hét szurkolói gép utasai jutottak el Katarba a ma este megrendezésre kerülő Franciaország-Marokkó elődöntőre. Azok a meccsbelépővel és szállodai szobafoglalással egyaránt rendelkező szurkolók, akik ma indultak volna útnak, valamennyien hoppon maradtak.

A RAM elnézést kért a szurkolóktól, közleményük szerint a repülőjegyek árát visszafizetik. Kérdéses ugyanakkor, hogy az igencsak borsos árú meccsjegyek árát ki téríti meg a marokkói fanatikusok számára, az elmaradó szurkolói élményről nem is beszélve.

Az észak-afrikai ország válogatottja így jóval kevesebb fanatikusa támogatására számíthat a ma esti sorsdöntő mérkőzésen.

Kérdés az is, miért hoztak ilyen döntést a katari hatóságok, akik valamiért nem akarták sok ezer marokkói szurkoló beutazását az emírség területére.

A katari kormányzat egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére az ügyben.

Fotó: Morocco World News