A Blikk beszámolója szerint a kétnyelvű – magyar és angol – könyvet számos korabeli fotóval illusztrálták, minőségi papírra nyomtatták. Ára ehhez képest is minőségi: 8900.- Ft a könyvesboltokban, online picivel olcsóbbat hozzá lehet jutni. 

A kétnyelvű könyv azoknak a hajóscégeknek és hajósoknak a történeteit meséli el, akik mintegy száz éven át használták a ma Mahart-székházként ismert épületet. Az Apáczai Csere János utca és a Vigadó tér sarkán álló szecessziós épületet 2016-ban Tiborcz Istvánhoz köthető cégek szerezték meg, a BDPST Zrt. 2019 tavasza óta dolgozik az épület hotellé alakításán.

Tiborcz és Zsigmond korábban is írt már a hajózásról, 2021-ben jelent meg a „Hazának használj! – Az Adria-palota története” című könyvük.

A Mahart-épülettömb és Tiborcz István cége

Tiborcz cége, a BDPST Group a Vörösmarty tér szomszédságában a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő patinás épülettömb teljes körű felújítását tervezi. Mindebből Hotel Dorothea néven ötcsillagos szállodát álmodott meg a beruházó, ami egyedülálló adottságokkal fog rendelkezni.

Fotó: Orbán Viktor facebook