2024.02.25., vasárnap - Géza
Budapest: 9o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Rekordot döntve lett ismét első az Advent Bazilika vására

frisshirek.hu | 2022. december 12. - 11:10
Rekordot döntve lett ismét első az Advent Bazilika vására
Idén harmadjára végzett az első helyen, de most rekordszámú szavazattal.

Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény - adta hírül a Forbes angol kiadása cikkét az Index. A European Best Destination utazási portál által hirdetett versenyen 21 európai város karácsonyi vására csapott össze egymással.

A We Love Budapest oldala az eredmény hatására emlékeztetett, hogy 2019 és 2021 után idén harmadjára végzett a csúcson a Szent István téri kirakodás. Sőt idén emiatt

a Karácsonyi vásárok állócsillaga elismerést is megkapta. Eddig ezzel a címmel csak Zágráb és Strasbourg vásárai büszkélkedhettek.

Az idei elismerés azért is kiemelkedő, mert rekordot döntött a szavazatok száma:

179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le a legjobbnak ítélt vásárra.

Az Advent Bazilika 51 253 kedvelést söpört be, amely egyszersmind minden idők legtöbb szavazata, amit a versenyen egy adventi kitelepülés kapott. A Forbes kitért arra is, hogy a rangsorolt vásárok nem pusztán termékeket árulnak, hanem kulturális és művészeti eseményekkel is csalogatják az érdeklődőket, legyenek azok koncertek, kreatív műhelyek, karácsonyi fények, tűzijátékok vagy jégpályák,

de kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, továbbá helyi élelmiszerekre és kézműves termékekre is.

A második helyezett a Szent István Bazilika lábánál található vásár mögött a lengyelországi Gdansk, a harmadikon a romániai Craiova rendezvénye, a negyedik helyen Bécs, az ötödik helyen pedig a franciaországi Montbéliard városának vására végzett.

A Frisshirek.hu szerkesztőjének élménybeszámolóját Budapest két nagy adventi vásáráról erre a linkre kattintva olvashatja el.

A kiemelt kép forrása: Adventi Ünnep a Bazilikánál Facebook-oldala