2024.02.25., vasárnap - Géza
Budapest: 9o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Túszdráma egy drezdai bevásárlóközpontban – frissítve!

frisshirek.hu | 2022. december 10. - 12:50
Túszdráma egy drezdai bevásárlóközpontban – frissítve!
Túszokat ejtettek Németországban, Drezda Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontjában szombat délelőtt – közölte a helyi rendőrség. A rendőrök megrohamozták a plázát, kiszabadították a túszokat, az elkövetőt pedig elfogták. A jelek szerint a fegyveres támadó, egy 40 éves férfi végzett az édesanyjával, mielőtt egy nővel és egy gyerekkel elbarikádozta magát az egyik drogériában. A túszejtő belehalt a sérüléseibe.

A Telex arról számolt be a Bild német lapra hivatkozva, hogy nem sokkal 12 után

több rendőr megrohamozta a bevásárlóközpontot, és kiszabadították a túszokat, az elkövetőt pedig elfogták.

Úgy tudni, a túszejtő megsérült az akcióban, a túszoknak viszont nem esett baja.

A kialakult helyzetről kevés konkrétumot lehet tudni. A legtöbb német lap azt írja, hogy a túszejtő egy fegyveres 40 éves férfi volt, aki először megpróbált betörni a Radio Dresden, azaz a helyi rádióállomás épületébe, és ott tüzet nyitott, majd ezután ment a bevásárlóközpontba. Ott

az egyik drogériában elbarikádozta magát és két túszt ejtett: egy nőt és egy gyereket.

A bevásárlóközpontot azonnal kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták. A belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták.

A Telex szemléje szerint a DW német lap azt írta:

megerősítették, hogy egy 62 éves nő holttestét találták meg egy Prohlis szomszédságában lévő lakásban, és hogy a nő a 40 esztendős fegyveres támadó édesanyja volt.

A 24.hu utóbb arról számolt be, hogy a drezdai rendőrség a Twitteren azt írta: a gyanúsított a műveletben meghalt.

A 40 éves férfi halálos sérüléseket szenvedett, miközben a túszokat kiszabadították.

Azt is közölték, hogy a túszok sértetlenek.

A rendőrség egyelőre nem válaszolt arra, hogy a férfit a rendőrök ölték-e meg vagy a saját maga okozta sérülésekbe halt bele.

Fotó: Rendőrségi kommandósok az Altmarkt-Galerie drezdai bevásárlóközpont közelében 2022. december 10-én, miután egy férfi túszokat ejtett az épületben. Később a rendőrök a két túszt - egy gyermeket és egy bevásárlóközponti dolgozót - sértetlenül kiszabadították, a túszejtőt pedig őrizetbe vették.
MTI/EPA/Matthias Schumann