A Napi.hu cikkében – az Index nyomán – arra emlékeztetett, hogy

korábban december másodikára, péntekre tervezték a magyar olajvállalat szakemberei a restartot, ami most már biztos, hogy ezen a héten nem történik meg.

Az elmúlt hetekben gőzerővel dolgoztak a Mol százhalombattai Dunai Finomítójának karbantartásán. A finomító körülbelül 55 százalékon üzemelt sokáig, miután egy tervezett karbantartási folyamat közben olyan meghibásodást észleltek, ami miatt újabb javításokra volt szükség.

A magyar olajvállalat úgy tervezte, hogy december 2-től ismét teljes kapacitással termel majd az üzem, miután addig biztonságosan befejezik az egyik legkényesebb egység karbantartását és ellenőrzését.

Az Index információi szerint

A TEGNAPI NYOMÁSPRÓBÁN ÚJABB REPEDÉST TALÁLTAK A SZAKEMBEREK A RENDSZERBEN, ÍGY ÚJABB, MINIMUM 3 NAPOS CSÚSZÁS LESZ AZ ÚJRAINDULÁSBAN.

Ez pedig a Napi.hu szemléje szerint azt is jelenti, hogy igaza lesz Grád Ottónak, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárának, aki néhány napja azt nyilatkozta: amíg a 480 forintos ársapka érvényben van, addig együtt kell élni azzal, hogy a nagy benzinkutakon is átmeneti készlethiány lehet.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, tegnap Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy a benzinársapka akkor fenntartható, ha a Barátság kőolajvezetéken zavartalanul érkezik az olaj és ezt a finomítók fel is tudják dolgozni. A feltételek közül már eddig is mindkettővel voltak gondok... A tárcavezető hangsúlyozta, hogy

az ellátásbiztonság mindennél fontosabb. 

Megírtuk azt is, hogy miután a szerdai Kormányinfó sajtótájékoztatón Gulyás Gergely azt mondta, aggasztó fejlemények merültek fel az üzemanyagárstop körül, a Mol azt közölte, hogy

Fotó: molgroup.info