Kormányinfó lesz szerda délután fél háromkor a karmelita kolostorban a kormányülést követően – írta meg a hvg.hu.

A sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mellett ott lesz Navracsics Tibor területfejlesztési és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter is.

Ebből arra lehet következtetni, hogy az esemény egyik fő témája az EU-s pénzek kérdése lesz.
A másik pedig az energiabiztonság lehet – legalábbis erről írt a miniszterelnök a Facebook-oldalára a kormányülésről kitett képe mellé.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, Navracsics Tibor tegnap gyakorlatilag beismerte, hogy 3000 milliárd forintnak megfelelő uniós támogatást fagyaszthat be az Európai bizottság.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig ma beszélt arról, hogy a benzinársapka akkor fenntartható, ha a Barátság kőolajvezetéken zavartalanul érkezik az olaj és ezt a finomítók fel is tudják dolgozni. A feltételek közül mindkettővel vannak gondok...

Archív fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 16-án. MTI/Soós Lajos