A drasztikusan megemelkedett rezsiárak a színházakat is utolérték. Fura, de érthető üzenettel tájékoztatta a kaposvári színház a nézőit.

Arra kéri ugyanis a színházi közönséget, hogy tekintsenek el a színházi etikett öltözködési előírásaitól és rétegesen, meleg ruhába öltözve érkezzenek az előadásokra.

„Lehetőséget adunk arra is, hogy az előadás alatt maguknál tarthassák kabátjaikat, illetve kérésre biztosítunk polár takarót. A szünetben, büfénkben pedig lélekmelegítő italok (pl. tea és forrócsoki) kapható.”

A színház megértést kér a nézőktől, amit a hozzászólások alapján meg is kap. Hiszen szinte mindenki együtt érzően nyilatkozik a helyzetről, esetleg a színészek egészségéért aggódnak némiképp, akik ugye a hőmérséklettől függetlenül kénytelenek jelmezeiket viselni.

Sarolta így vélekedik a színház tájékoztatásáról: Emlékszem, a covidos bezárások idején hányszor elmondtuk, hogy bármit kibírunk, csak legyen már színház. Én mindig erre gondolok, hálás vagyok, amikor a nézőtéren ülhetek. Szívesen húzok akár 10 plusz réteget, csak mehessünk.

A színház színvonalas munkáját pedig jól jelképezi Csilla véleménye:

Én akár síoverállban is megnézném újra a Padlás-t ! Remek előadás volt! A harmadikos gyerekekre nem kellett rászólni, hogy maradjanak csendben, hiszen szájtátva nézték végig az egészet.

Fotó: Facebook/ Csiky Gergely Színház Kaposvár