A dél-koreaiak rengeteg beadással próbálkoztak, de a ghánai védelmet nem tudták áttörni. Az afrikai csapat ellenben az első kaput eltaláló lövéséből megszerezte a vezetést. A 24. percben J. Ayew ívelt be baloldalról egy szabadrúgást, majd a labda Salisu elé pattant és öt méterről a bal alsóba lőtt. 0-1

Ezután a koreai csapat játéka egyre pontatlanabbá vált, a ghánaiak viszont magabiztosan passzolgattak.

T J. Ayew két középhátvéd mögé kanyarította a labdát, ahol Kudus maradt üresen és hat méterről a bal alsóba fejelt, 0-2.

A szünetig nem tudott tempót váltani a koreai csapat, a Kvon Csang Hu 20 méterről lőtt lövésén kívül, nem sok dolga akart Ati-Ziginek.

A második forduló 61. percébe kiegyenlített az ázsiai csapat:  előbb Lee Kang In szerzett labdát a baloldalon és középre ívelte, ahol Cso Ku Szung megelőzve a védőjét hat méterről a bal alsóba fejelt.  Aztán  Kim Dzsin Szu az alapvonalról adott középre, ahol négy méterre a kaputól Cso Ku Szung emelkedett a legmagasabbra és a léc alá fejelt, 2-2.

Ghána a gyors egyenlítes ellenére nem zuhant össze, a 68. percben újra előnyt szerzett: Mensah baloldalról érkező lapos beadása után Inaki Williams luftot rúgott, ami éppen így lett jó labda a hosszún helyezkedő Kudusnak, aki 11 méterről a jobb alsóba helyezett, 2-3.

A 75. percben Li Kang In szabadrúgását bravúrral ütötte szögletre Ati-Zigi, majd másodpercekkel később Kim Dzsin Szu bal alsóba tartó lövését vágta ki a gólvonal elől Salisu.

A hajrát megnyomták a koreaiak, Kim Dzsin Szu fejjel kísérletezett, de több ígéretes lövésbe is belevetődtek a  ghánaiak,de Ati-Zigi is nagyokat védett. Dél-Koreának végül nem jött össze újra az egyenlítés, Ghána a győzelemmel a H-csoport második helyét foglalhatta el.

fotó: ar-Rajján, 2022. november 28.
Kim Szüng Kju dél-koreai kapus nem tudja kivédeni a ghánai Mohammed Kudus (b) lövését a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a H csoportban játszott Koreai Köztársaság-Ghána mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 28-án. MTI/AP/Julio Cortez