Szombatra virradóan nagy területen csökken fagypont alá a hőmérséklet, és többfelé képződik köd, helyenként sűrű köd. A ködös tájakon ónos ködszitálás, zúzmaralerakódás is kialakulhat, ami rendkívül síkossá, csúszóssá teheti az utak felületét. Ezért ha hajnalban útnak indulunk, vezessünk fokozott óvatossággal!

Napközben a köd főként északkeleten ragadhat be. Az ország nagy részén a felhőké lesz a főszerep, csak kisebb körzetekben, elsősorban északnyugaton süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Egy gyenge hidegfront halad át fölöttünk, a Dunántúlon többfelé feltámad az északnyugatira forduló szél. A front felhőzetéből csak néhány helyen fordulhat elő kisebb eső, zápor. A csúcshőmérséklet 3 és 10 fok között alakul, a tartósabban ködös északkeleti tájakon lesz a leghidegebb.

Vasárnap is többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd napközben elsősorban a Dunántúlon és délkeleten van esély a felhőzet felszakadozására, több-kevesebb napsütésre. A légmozgás a Dunántúlon is veszít erejéből. Hajnalban kevesebb helyen lehet fagy, napközben 3-9 fokra készülhetünk.

A tipikus késő őszi idő a jövő hét első napjaiban is folytatódik - írja az Időkép

fotó: unsplash